6 λόγοι που δεν χάνετε κιλά

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ζυγαριά σας έχει κολλήσει και παρόλο που ακολουθείτε μια συγκεκριμένη δίαιτα και μετράτε προσεχτικά τις θερμίδες είναι δύσκολο να χάσετε τα κιλά που θέλετε. Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορεί να εμποδίζουν την προσπάθειά σας να χάσετε βάρος ανάμεσα στους οποίους είναι η έλλειψη ύπνου, η καθιστική ζωή αλλά και η έλλειψη χρόνου για να μαγειρέψετε υγιεινά φαγητά.

1. Δεν κοιμάστε αρκετά: Η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει τον μεταβολισμό σας και επηρεάζει τις ορμόνες της όρεξης!  Έτσι δεν ξέρετε πότε πρέπει να σταματήσετε να τρώτε, αλλά και έχετε την αίσθηση ότι πεινάτε διαρκώς.

2. Καταναλώνετε κρυμμένη ζάχαρη: Ακόμα κι αν δεν τρώτε γλυκά ή δεν βάζετε ζάχαρη στον καφέ σας μπορεί να την καταναλώνετε τρώγοντας συσκευασμένα προϊόντα που κρύβουν γλυκαντικές ουσίες ή ζάχαρη.

3. Υπολογίζετε τις θερμίδες αλλά όχι τα θρεπτικά συστατικά: Για να χάσετε κιλά πρέπει να μειώσετε τις θερμίδες που καταναλώνετε καθημερινά και να μειώσετε τις ποσότητες των γευμάτων. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι η ποιότητα των τροφών δεν παίζει ρόλο στη δίαιτα. Προτιμήστε τις τροφές που είναι υγιεινές και όχι αυτές με λίγες θερμίδες.

4.  Καθιστική ζωή: Αν κάθεστε όλη μέρα σε μια καρέκλα δεν κάνετε καλό ούτε στη σιλουέτα σας ούτε στην υγεία σας. Ο άνθρωπος πρέπει να κινείται και να διατηρεί σωστή στάση σώματος για να παραμείνει υγιής αλλά και να καίει θερμίδες.

5. Δεν μαγειρεύετε: Το έτοιμο και το γρήγορο φαγητό όχι μόνο δεν είναι το ίδιο υγιεινό με το σπιτικό αλλά μας αναγκάζει να τρώμε γρήγορα και ‘στο πόδι’. Το αποτέλεσμα είναι περισσότερο λίπος στην κοιλιά!

6. Δεν καταναλώνετε καλά λιπαρά: Τα ακόρεστα λιπαρά που βρίσκονται στα ψάρια και στους ξηρούς καρπούς όχι μόνο σας χορταίνουν αλλά βοηθούν και στη διάσπαση του λίπους!

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή