Beauty tips για τέλεια νύχια

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Όσο ο χειμώνας πλησιάζει τόσο περισσότερο παρατηρείτε τα νύχια σας να σπάνε και εκτός από αυτό να είναι θαμπά και κίτρινα; Αν ναι, τότε μάλλον πρέπει να ασχοληθείτε περισσότερο με τη φροντίδα και τη περιποίηση τους. 5 συμβουλές θα κάνουν τα νύχια σας να φαίνονται πιο υγιή και πιο λαμπερά από ποτέ ακόμη και όταν δεν τα έχετε βάψει.

Προσέξτε τα χημικά στα προϊόντα περιποίησης: Επιλέξτε μανό και προϊόντα περιποίησης που δεν επιβαρύνουν τα νύχια σας με χημικά στοιχεία.

Κάντε μανικιούρ: Περιποιηθείτε τα νύχια σας μία φορά την εβδομάδα, είτε μόνη σας είτε σε κάποιο στούντιο. Το πιο σημαντικό είναι να ξεκινήσετε με ένα σωστό μανικούρ, ώστε τα νύχια να έχουν το ίδιο σχήμα και τα πετσάκια να είναι τραβηγμένα πίσω.

Ακολουθήστε μια ισορροπημένη διατροφή: Προσθέστε πρωτεΐνη στη διατροφή σας. Κατανάλωσε άπαχα πουλερικά, ψάρι, μοσχάρι, χοιρινό, σπανάκι κι άλλα λαχανικά που είναι πλούσια σε πρωτεΐνες. Ένα συμπλήρωμα βιοτίνης θα βοηθήσει σίγουρα στην ανάπτυξη κι ενδυνάμωση των νυχιών. Άλλωστε τα προϊόντα, τόσο η θεραπεία όσο και το βερνίκι, που περιέχουν βιοτίνη και εφαρμόζονται απευθείας στα νύχια, είναι πολύ βοηθητικά. Επίσης, η κατανάλωση νερού βοηθά τα πετσάκια να παραμείνουν ενυδατωμένα.

Μην λιμάρετε τα νύχια μπρος- πίσω: Το σχήμα των νυχιών αλλάζει συνεχώς σύμφωνα με τις τάσεις της μόδας. Ωστόσο αν έχετε αδύναμα και θαμπά νύχια, μπορείτε να υιοθετήσετε αυτό που σας πάει καλύτερα. Λιμάρετε  τα νύχια σας προς μία κατεύθυνση, δίνοντας προσοχή στις άκρες.

Μην κόβετε τα πετσάκια: Το δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του σώματος και τα πετσάκια αποτελούν το τελείωμα – προορίζονται για να εμποδίζουν τα βακτήρια. Η καλύτερη λύση είναι να σπρώξετε τα πετσάκια πίσω χρησιμοποιώντας ένα προϊόν απολέπισης, χωρίς νερό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή