Το τελευταίο αντίο στον Μπεν Μπράντλι

Το τελευταίο αντίο στον Μπεν Μπράντλι

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πλήθος κόσμου, μεταξύ των οποίων ανώτατοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης, αλλά και δεκάδες δημοσιογράφοι αποχαιρέτησαν την Τετάρτη τον Μπεν Μπράντλι, στην κηδεία του στον Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον.

Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι, αλλά και οι θρυλικοί Μπομπ Γούντγουορντ και Καρλ Μπέρνστιν, δημοσιογράφοι που έφεραν στη δημοσιότητα το σκάνδαλο «Γουότεργκεϊτ» έδωσαν το «παρών» στο τελευταίο αντίο του εμβληματικού διευθυντή της Washington Post, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την περασμένη εβδομάδα, στα 93 του.

Ο Μπράντλι, που έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό από την ταινία «Ολοι οι άνθρωποι του προέδρου», ήταν διευθυντής από το 1968 μέχρι το 1991. Η κάλυψη του σκανδάλου χάρισε στην εφημερίδα το Βραβείο Πούλιτζερ το 1973. Ηταν ένα από τα 18 Πούλιτζερ που κέρδισε η «Ποστ» κατά τη διάρκεια της θητείας του, όταν την μετέτρεψε από τοπική εφημερίδα και τη μετέτρεψε σε κορυφαίο έντυπο της χώρας, σημείο αναφοράς της αμερικανικής και παγκόσμιας δημοσιογραφίας.

Μισό αιώνα αργότερα, ο νύν πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, τον τίμησε με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας, τη μεγαλύτερη τιμή για έναν Αμερικανό πολίτη.

«Για τον Μπεν Μπράντλι η δημοσιογραφία ήταν πολύ περισσότερο από ένα επάγγελμα, ήταν ένα δημόσιο αγαθό ζωτικής σημασίας για τη λειτουργία της δημοκρατίας», τόνισε ο κ. Ομπάμα μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατό του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή