Υπέρ εκλογής Προέδρου ο κ. Στ. Θεοδωράκης

Υπέρ εκλογής Προέδρου ο κ. Στ. Θεοδωράκης

1' 47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δημόσια έκκληση στα δύο κόμματα εξουσίας και κυρίως στον ΣΥΡΙΖΑ να συναισθανθούν την αστάθεια που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή και να εκλέξουν από κοινού Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον προσεχή Μάρτιο απηύθυνε χθες ο κ. Στ. Θεοδωράκης. Σε συνέντευξη που παραχώρησε (Mega) ο επικεφαλής του «Ποταμιού» δεν έκρυψε, μάλιστα, την ανησυχία του για τις προκλήσεις της Τουρκίας, αλλά «και τους εθνικισμούς που ξυπνάνε στα βόρεια σύνορά μας» και κάλεσε τα κόμματα να αναλογιστούν αν θα απέβαινε επ’ ωφελεία της χώρας να μείνει κατ’ ουσίαν ακυβέρνητη για ένα διάστημα λόγω της διαφαινόμενης αδυναμίας της Βουλής να εκλέξει Πρόεδρο ή και να συρθεί σε διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις. «Δεν είμαστε Ελβετία. Ας σοβαρευτούμε. Ας βγάλουμε από αυτή τη Βουλή με μεγάλη πλειοψηφία έναν Πρόεδρο» τόνισε ο κ. Θεοδωράκης, υπενθυμίζοντας και την πρόταση να επιλεγεί ένα πρόσωπο εκτός πολιτικής που θα συμβολίσει τη νέα σελίδα που χρειάζεται η χώρα.

Με ανάλογο τρόπο αναφέρθηκε ο επικεφαλής του «Ποταμιού» και στην ανάγκη αλλαγής του εκλογικού νόμου. Επλεξε, μάλιστα, το εγκώμιο του Μανώλη Γλέζου που αναφέρθηκε στην ανάγκη να επαναληφθούν οι εκλογές με απλή αναλογική και να καταργηθεί άμεσα από τον ΣΥΡΙΖΑ το μπόνους των 50 εδρών και αναρωτήθηκτε ρητορικά «γιατί εφόσον όλοι συμφωνούν ότι πρέπει να αλλάξει το εκλογικό σύστημα, πρέπει να περιμένουμε τη… δευτέρα παρουσία και δεν το αλλάζει η σημερινή Βουλή. «Ας σπάσουν τουλάχιστον τις μεγάλες περιφέρειες στο οποίο επίσης όλοι συμφωνούν», τόνισε ο κ. Θεοδωράκης με προφανή στόχο να καταδείξει την υποκρισία όχι μόνον της κυβέρνησης, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ηθελημένη ή μη υπονόμευση «Ποταμιού»

Αίσθηση, τέλος, προκάλεσε ότι ο πρόεδρος του «Ποταμιού» επικαλέστηκε στοιχεία για να αποδείξει ότι το κόμμα του όχι μόνον δεν ευνοείται από τα ΜΜΕ, αλλά, ηθελημένα ή μη, υπονομεύεται. «Στη διάρκεια όλου του Οκτωβρίου, εμείς είχαμε 4 προτάσεις για εμφανίσεις στελεχών μας στα ελληνικά κανάλια όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε 68 και η Νέα Δημοκρατία 75», είπε ο κ. Θεοδωράκης. Και εξέφρασε την ελπίδα του τα ΜΜΕ να συνυπολογίσουν στο εξής το «Ποτάμι» στις προσκλήσεις που απευθύνουν στα κόμματα και στα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και όχι μόνον των εθνικών του 2012, καθώς τότε το κόμμα του, όπως υπονόησε, δεν υπήρχε καλά καλά ούτε στη δική του φαντασία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή