Πρόσωπα: ο Μαύρος Πάνθηρας στην οθόνη

Πρόσωπα: ο Μαύρος Πάνθηρας στην οθόνη

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ηρθε η ώρα για άλλον ένα ήρωα της Marvel να βρει τον δρόμο του για τη μεγάλη οθόνη. Αυτή τη φορά πρόκειται για τον Black Panther, τον πρώτο –σε βασικό ρόλο– μαύρο υπερήρωα που θα εμφανιστεί στο σινεμά. Τον ρόλο θα ερμηνεύσει ο Τσάντγουικ Μπόζμαν, τον οποίο πρόσφατα είδαμε στη βιογραφία του Τζέιμς Μπράουν, «Get on Up». Υπερασπιστής καταπιεσμένων εθνών της Αφρικής και πολέμιος της Κου Κλουξ Κλαν (σύμφωνα με τα κόμικς), ο Μαύρος Πάνθηρας είναι από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες ανάμεσα στους μάλλον σχηματικούς ήρωες της Marvel.

…Στην Αθήνα βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα ο σπουδαίος σεναριογράφος Πολ Λάβερτι για να προλογίσει τη νέα ταινία του Κεν Λόουτς (του οποίου ο Λάβερτι είναι μόνιμος συνεργάτης) «Jimmy’s Hall», που προβλήθηκε σε avant-premiere στην τελετή λήξης του Πανοράματος Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου. Εκτός αυτού, ο Λάβερτι παρέδωσε και ένα πολύ ενδιαφέρον masterclass με θέμα τη συγγραφή κινηματογραφικού σεναρίου.

…Για τη συνολική προσφορά της στο πολιτιστικό και επιστημονικό γίγνεσθαι, με αποκορύφωμα την πρόσφατη ανασκαφή στην Αμφίπολη, βραβεύτηκε την Τρίτη η Κατερίνα Περιστέρη λαμβάνοντας το Μακεδονικό Βραβείο 2014. Η αρχαιολόγος, που διευθύνει τις ανασκαφές στον λόφο Καστά, πέρα από τις διευκρινίσεις για την πορεία των ερευνών, μίλησε και για τη «μαγεία», όπως τη χαρακτήρισε, της επιστήμης της αρχαιολογίας, η οποία μας κρύβει αλλά και συχνά μας αποκαλύπτει συναρπαστικά στοιχεία.

…Είναι γνωστό πως τα παιχνίδια των Λος Αντζελες Λέικερς, εκτός από μπασκετικοί αγώνες, είναι και τόπος συνάντησης πολλών διάσημων από τη βιομηχανία του θεάματος, υποστηρικτών της ομάδας. Ετσι και την Τρίτη, στον εναρκτήριο αγώνα της σεζόν, βρέθηκαν σταρ όπως ο Γουίλ Φέρελ, το ζεύγος Καρντάσιαν-Γουέστ και ο Τζέραρντ Μπάτλερ. Φυσικά από την πρώτη σειρά – φωνάζοντας και δίνοντας «οδηγίες» στους παίκτες– δεν θα μπορούσε να λείπει ο Τζακ Νίκολσον, ο πιο φανατικός ίσως ανάμεσα στους διάσημους οπαδούς των «Λιμνανθρώπων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή