Φθηνότερα τα καύσιμα, σταθερά τα εισιτήρια

Φθηνότερα τα καύσιμα, σταθερά τα εισιτήρια

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μπορεί η τιμή του πετρελαίου να έχει υποχωρήσει σημαντικά από τον Ιούνιο, ωστόσο δεν παρατηρείται το ίδιο και με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων στις ΗΠΑ. Μάλιστα, οι αεροπορικές εταιρείες βλέποντας ότι είναι ισχυρή η ζήτηση για εισιτήρια φαίνονται αποφασισμένες να εκμεταλλευτούν στο έπακρο το δώρο και ανακοινώνουν ότι δεν σκοπεύουν να μειώσουν τις τιμές.

«Οπως πέφτουν οι τιμές της βενζίνης για τους καταναλωτές, γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο και με τις τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων», αναρωτιέται ο Χαν Λέβερσον μιλώντας στο Bloomberg. Η παγκόσμια υποχώρηση της τιμής του πετρελαίου έχει οδηγήσει σε μείωση της τιμής των αεροπορικών καυσίμων κατά 22% το 2014, σύμφωνα με το Bloomberg. Σημειώνεται ότι η τιμή των καυσίμων αποτελεί το σημαντικότερο έξοδο των αεροπορικών εταιρειών.

Ομως στο διάστημα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου η μέση τιμή ενός αεροπορικού εισιτηρίου για πτήση εσωτερικού ήταν 466 δολάρια, δηλαδή αυξημένη κατά 1,7% σε σχέση με ολόκληρο το 2013. «Ησουν πρόθυμος να πληρώσεις αυτό το αντίτιμο χθες, οπότε τι άλλαξε», λέει ο Μπομπ Μαν, πρόεδρος εταιρείας συμβούλων που ειδικεύεται στην αεροπλοΐα. «Οι αεροπορικές εταιρείες έχουν τη δύναμη να καθορίζουν τις τιμές. Γιατί να την απεμπολήσουν;» προσθέτει.

Ο Σκοτ Κίρμπι, πρόεδρος της American Airlines, δήλωσε στις 23 Οκτωβρίου ότι «εφόσον είναι ισχυρή η ζήτηση, δεν σκοπεύουμε να μειώσουμε τις τιμές». Σύμφωνα με αναλυτές, κάθε μείωση της τιμής των αεροπορικών καυσίμων κατά 10 σεντ αυξάνει την κερδοφορία των αεροπορικών εταιρειών κατά 10% ανά γαλόνι καυσίμου που χρησιμοποιούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή