Το κίνητρο της νίκης επισκιάζει τον «Ζοτς»

Το κίνητρο της νίκης επισκιάζει τον «Ζοτς»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη επιστροφή του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στο ΟΑΚΑ ως αντιπάλου του Παναθηναϊκού και η κατάρριψη του σπουδαίου ρεκόρ των χιλίων ασίστ από τον Δημήτρη Διαμαντίδη (χρειάζεται μόλις μία), είναι τα δύο στοιχεία, δευτερευούσης σημασίας για τον σημερινό αγώνα, των «πρασίνων» με τη Φενέρμπαχτσε (21.30). Το ζητούμενο και για τις δύο ομάδες είναι η νίκη που θα μετρήσει πολλαπλά. Η Φενέρ είναι αήττητη και πρωτοπόρος του 3ου ομίλου, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην τέταρτη θέση (1 νίκη – 1 ήττα) και οι «πράσινοι» δεν έχουν περιθώρια μεγαλύτερης απομάκρυνσης από τις θέσεις που οδηγούν στους «16» της διοργάνωσης, ειδικά αν γνωρίζουν εντός έδρας ήττες.

«Είναι γνωστή και δικαιολογημένη η αγάπη των φίλων του Παναθηναϊκού για τον Ομπράντοβιτς που είναι μύθος για την ομάδα. Πρέπει, όμως, να νικήσουμε τη Φενέρ που συγκαταλέγεται στα φαβορί για την πρόκριση στο φάιναλ φορ και χρειαζόμαστε βελτίωση σε άμυνα και επίθεση» είναι η εκτίμηση του τεχνικού του ΠΑΟ, Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Συγκέντρωση και στα 40 λεπτά του αγώνα, ζήτησε ο Ομπράντοβιτς από τους παίκτες του, τονίζοντας ότι «κάθε παιχνίδι στην Αθήνα είναι πολύ δύσκολο και θα πρέπει να σταματήσουμε την αστάθεια της απόδοσής μας».

• Σε εντατικό ρυθμό προπονήσεων του Ολυμπιακού, επέστρεψε ο Τρεμέλ Ντάρντεν, ενάμιση μήνα μετά το ρωγμώδες κάταγμα που είχε υποστεί στο μετακάρπιο. Οι «ερυθρόλευκοι» αναχωρούν σήμερα για τη Λιθουανία, ενόψει του αυριανού αγώνα με τη Νεπτούνας.

• Ο αθλητικός δικαστής του ΕΣΑΚΕ απέρριψε ως αβάσιμη την ένσταση του Αρη για την διακοπή του αγώνα μπάσκετ της 2ης αγωνιστικής και έτσι ο ΠΑΟΚ κέρδισε το παιχνίδι (με 20-0). Σε εκκρεμότητα παραμένει το αν οι «κίτρινοι» μηδενιστούν, κάτι που θα σημαίνει ότι δεν θα πάρουν βαθμό για την ήττα στα χαρτιά. Επιπλέον έχουν ήδη τιμωρηθεί με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και χρηματικό πρόστιμο 17.300 ευρώ. Και για τις δύο αποφάσεις προσέφυγαν στο ΑΣΕΑΔ, ευελπιστώντας τουλάχιστον στη μείωση των ποινών.

• Η πρώτη ήττα του ΠΑΟΚ στη φετινή περίοδο, ήρθε στην 3η αγωνιστική του Γιούρο Καπ και είχε ευρεία έκταση με τη διαφορά των 41 πόντων από την αήττητη Λοκομοτίβ Κούμπαν (87-46). Τραυματίες από το Κράσνονταρ επέστρεψαν οι Χαραλαμπίδης, Μαργαρίτης και Οντομ. Γ. Β.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή