Δικαίωση Προβόπουλου για το stress test της TτΕ

Δικαίωση Προβόπουλου για το stress test της TτΕ

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα αποτελέσματα του stress test της ΕΚΤ, που ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες και σύμφωνα με τα οποία οι εγχώριες τράπεζες δεν χρειάζονται πρόσθετα κεφάλαια, αποτελούν μια μεγάλη δικαίωση για τον πρώην διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος (ΤτΕ) Γεώργιο Προβόπουλο. Η ΤτΕ προχώρησε στη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων των δικών της stress test τον περασμένο Μάρτιο, παρά την ανεπίσημη αλλά ισχυρή αντίδραση του ΔΝΤ. Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγες ημέρες μετά τη δημοσιοποίηση του stress test της ΤτΕ, που προσδιόριζε τις κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών στα 6,4 δισ. ευρώ, υπήρξε διαρροή από το ΔΝΤ σε ξένα μέσα που προσδιόριζε τις κεφαλαιακές ανάγκες σε τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ. Ωστόσο, η ΤτΕ εργάστηκε πολύ μεθοδικά και αποτελεσματικά, πετυχαίνοντας, όπως πιστοποιείται από τα αποτελέσματα του stress test της ΕΚΤ, να μετρήσει τις κεφαλαιακές ανάγκες των εγχωρίων τραπεζών στον πόντο!

Από 1ης Νοεμβρίου 2014 έως και την 30ή Απριλίου 2015 θα ισχύει για τη χειμερινή περίοδο το οικιακό τιμολόγιο με (νυχτερινό τιμολόγιο). Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο δίκτυο της ηπειρωτικής χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτήν νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15.00-17.00 και 02.00-08.00. Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών με τμηματικό ωράριο ισχύει το παλαιό τμηματικό ωράριο 15.30-17.30 και 02.00-08.00. Καταναλωτές που επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν τα σχετικά πληροφοριακά έντυπα από τα αρμόδια γραφεία ΔΕΗ της περιοχής τους ή να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ (http://www.dei.com.gr).

Σε μία εβδομάδα η απόφαση

Σε μία εβδομάδα αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τα ασφαλιστικά μέτρα που είχε καταθέσει η Intralot κατά του ΤΑΙΠΕΔ, με στόχο το «πάγωμα» της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της άδειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος. Η εταιρεία είχε ζητήσει να «παγώσουν» οι διαδικασίες παραχώρησης της σχετικής άδειας μέχρι την έκδοση απόφασης από το δικαστήριο, επί αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε καταθέσει για τον ίδιο λόγο η Intralot. Η εταιρεία στρέφεται κατά αποφάσεων της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ, τις οποίες χαρακτηρίζει παράνομες. Οι αποφάσεις αυτές έκριναν άκυρο τον πρώτο διαγωνισμό για το ιπποδρομιακό στοίχημα, ενώ στον δεύτερο διαγωνισμό επικράτησε ο ΟΠΑΠ.

«Ισχυρή Ελλάδα για μια ισχυρή Ευρωζώνη»

«Οι Γερμανοί και ο κ. Σόιμπλε ιδιαίτερα είναι ευρωπαϊστές. Θέλουν ένα ισχυρό ευρώ, μια ισχυρή Ευρωζώνη. Και τονίστηκε στη συνάντησή μας ότι για να έχουμε μια ισχυρή Ευρωζώνη, πρέπει να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Γκ. Χαρδούβελης, μετά τη χθεσινή συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογό του. Δήλωση, η οποία καθιστά σαφή τα επιχειρήματα γιατί η Γερμανία δεν θέλει να αποτύχει η Ελλάδα και επιβεβαιώνει όσους το υποστήριζαν και συνεχίζουν να το υποστηρίζουν.

Οι 100 ισχυρότερες κυρίες του τραπεζικού κλάδου

Στη λίστα των 100 πιο ισχυρών γυναικών στον τομέα των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών του δημοσιογραφικού οργανισμού Financial News συγκαταλέγεται η κ. Αναστασία Σακελλαρίου, διευθύνουσα σύμβουλος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Πρόκειται για την όγδοη ετήσια κατάταξη του δημοσιογραφικού οργανισμού Financial News, η οποία αναδεικνύει τις γυναίκες εκείνες που άφησαν το «αποτύπωμά» τους στον χρηματοπιστωτικό τομέα στη διάρκεια μιας χρονιάς που ήταν γεμάτη με προκλήσεις. Στην κατάταξη περιλαμβάνονται 14 διευθύνοντες σύμβουλοι (CEO), έξι μέτοχοι (partners) και πέντε επικεφαλής διοικητικών συμβουλίων, ενώ πάνω από το 50% είναι επικεφαλής τμημάτων σε περιφερειακό ή διεθνές επίπεδο. Στην πρώτη θέση της λίστας βρίσκεται η κ. Λόρα Αθερλι του χρηματοοικονομικού οίκου Nomura.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή