Πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές έριξαν το Χ.Α.

Πιέσεις σε τραπεζικές μετοχές έριξαν το Χ.Α.

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πτωτικό σερί του χρηματιστηρίου συνεχίσθηκε για τρίτη συνεδρίαση, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει συνολικές απώλειες 8,51% και τη χρηματιστηριακή αξία της αγοράς να χάνει 5,73 δισ. ευρώ. Το κύμα πωλήσεων που έπληξε και χθες τις τραπεζικές μετοχές αποδίδεται στις δηλώσεις του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής Αντρέα Ενρια, ο οποίος τόνισε ότι οι τράπεζες παρά το τελικό αποτέλεσμα των stress tests, δεν πρέπει να εφησυχάζουν, διευκρινίζοντας μάλιστα ότι συμπεριλαμβάνονται και οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί που «πέρασαν» με επιτυχία από τη διαδικασία. 

Στο ξεκίνημα της συνεδρίασης ο Γενικός Δείκτης έφθασε να υποχωρεί μέχρι 4,8% στα επίπεδα των 880 μονάδων για να περιοριστεί προς το τέλος των συναλλαγών και η αγορά να κλείσει στις 906,97 μονάδες με πτώση 2,80%.

Στο επίκεντρο των ρευστοποιήσεων βρέθηκαν για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές. Ειδικότερα η μετοχή της Alpha Bank έχασε 6,43%, η Εθνική Τράπεζα έχασε το 5,50% της αξίας της, η Eurobank σημείωσε πτώση 5% και η Τράπεζα Πειραιώς υπέστη απώλειες 3,36%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και ανήλθε στα 185,973 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων κεφάλαια ύψους 14,68 εκατ. ευρώ αφορούσαν τα πακέτα.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημείωσε πτώση σε ποσοστό 3,05%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχώρησε σε ποσοστό 3,29%. Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές της Jumbo (2,54%), της Τέρνα Ενεργειακή (1,32%), της ΕΥΔΑΠ (0,96%) και της Coca Cola HBC (0,06%). Από τους επιμέρους δείκτες άνοδο κατέγραψαν οι δείκτες των Προσωπικών Προϊόντων (0,48%) και των Τροφίμων (0,02%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες παρουσίασαν οι δείκτες των Χρηματοοικονομικών  Υπηρεσιών (-5,33%), των Τραπεζών (-5,06%).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή