Δικαίωση Βγενόπουλου, Μπουλούτα στην Κύπρο

Δικαίωση Βγενόπουλου, Μπουλούτα στην Κύπρο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δικαιώθηκαν ο κ. Ανδρ. Βγενόπουλος και ο κ. Ευθ. Μπουλούτας στην υπόθεση αξιογράφων της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο. Σύμφωνα με απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου της Πάφου ακυρώθηκε το κατηγορητήριο και απηλλάγησαν οι κατηγορούμενοι. Υπενθυμίζεται ότι ένας κάτοχος αξιογράφων της Λαϊκής Τράπεζας ισχυριζόταν ότι οι κ. Βγενόπουλος, Μπουλούτας και άλλα 6 άτομα τον εξαπάτησαν και του «απέσπασαν» τα 108.000 ευρώ που είχε τοποθετήσει σε ομόλογα της τράπεζας.

Το δικαστήριο ακύρωσε τα κατηγορητήρια και απάλλαξε τους κατηγορουμένους, καταδίκασε δε την κατηγορούσα πλευρά να πληρώσει και τις δικαστικές δαπάνες τους. Επίσης, το δικαστήριο ακύρωσε και τα εντάλματα σύλληψης κατά των Ελλήνων που είχαν εκδοθεί με αναστολή και θα ενεργοποιούνταν εάν καθοριζόταν τελικά ημερομηνία δίκης. Με αφορμή την έκβαση της υπόθεσης, ο κ. Ανδρ. Βγενόπουλος δήλωσε: «Είναι απορίας άξιον πώς ο δικηγόρος του κατόχου αξιογράφων κατόρθωσε επί 22 μήνες να συντηρήσει στο δικαστήριο μια υπόθεση με ανύπαρκτο κατηγορητήριο, που προσπαθούσε να αναγάγει απλές τραπεζικές πράξεις σε δήθεν ποινικά αδικήματα.

Να σημειωθεί ότι, όταν στις 22 Μαΐου 2014 το δικαστήριο τον διέταξε να δώσει λεπτομέρειες του κατηγορητηρίου, ισχυρίστηκε, μεταξύ άλλων γραφικοτήτων, ότι εγώ έκανα διάφορες παράνομες πράξεις από τις εγκαταστάσεις της τράπεζας στη Λευκωσία μεταξύ Μαρτίου και Απριλίου 2010 και τελικώς απεδείχθη ότι κατά το 2010 η πρώτη φορά που ταξίδεψα στην Κύπρο ήταν τον Οκτώβριο! Φυσικά αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά ότι το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και όσοι βρήκαν την ευκαιρία να με δυσφημήσουν και να με συκοφαντήσουν με αφορμή αυτήν την ανύπαρκτη υπόθεση, θα αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της Δικαιοσύνης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή