Διπλό κέρδος για τον Παναθηναϊκό

Διπλό κέρδος για τον Παναθηναϊκό

3' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ήταν σαν να μην έλειψε ποτέ! Ο Μάρκους Μπεργκ επέστρεψε στη δράση και φρόντισε με ένα εκπληκτικό γκολ που πέτυχε στο λιγοστό διάστημα της συμμετοχής του να τρελάνει τους οπαδούς του Παναθηναϊκού, πρώτα με τη «μαγική» στιγμή που τους πρόσφερε με ένα υπέροχο εύστοχο σουτ εκτός περιοχής στο 84΄ κι έπειτα με τη σκέψη τού τι έχαναν αυτοί και η ομάδα τους στις σχεδόν 70 ημέρες που ο Σουηδός έμεινε καθηλωμένος στα «πιτς». Με τον Μπεργκ, λοιπόν, να βάζει το κερασάκι στην τούρτα, οι «πράσινοι» νίκησαν 3-1 τον Παναιτωλικό στη Λεωφόρο και κλείδωσαν την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφήνοντας οριστικά τους Αγρινιώτες εκτός και τα Χανιά με τον Ολυμπιακό Βόλου να διεκδικούν στην τελευταία αγωνιστική του ομίλου τη δεύτερη προνομιούχο θέση.

Το ματς απέκτησε ουσία, θέαμα και ενδιαφέρον μόνο μετά το 40΄, όταν οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν να βγουν από το αμυντικό τους ταμπούρι, αναθαρρημένοι από τις δύο απανωτές ευκαιρίες που έκαναν με τον Κάπελ και τον Παπουτσογιαννόπουλο, σε φάσεις που ο Κοτσόλης έκανε μεγάλες αποκρούσεις. Μέχρι τότε η μεγάλη κατοχή μπάλας από τον Παναθηναϊκό δεν του είχε αποφέρει τίποτα σπουδαίο. Με μόνιμα δέκα παίκτες πίσω από την μπάλα οι φιλοξενούμενοι δεν άφηναν τους χώρους που αναζητούσαν επί ματαίω οι γηπεδούχοι για να τον απειλήσουν, με μόνη εξαίρεση την κεφαλιά του Ρισβάνη στο οριζόντιο δοκάρι στο 33΄, μετά από κόρνερ του Χουχούμη.

 Από τη στιγμή που ο Παναιτωλικός αποφάσισε να ανοίξει το παιχνίδι του, όλα άλλαξαν ως διά μαγείας. Η μία φάση διαδεχόταν την άλλη, τα γκολ έπεφταν κατά ριπάς και οι περίπου 7 χιλ. φίλαθλοι που πήγαν στη Λεωφόρο ευχαριστήθηκαν παιχνίδι, ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα τους πήρε μπρος και άρχισε να μετουσιώνει την υπεροχή της σε επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη εστία.

 Όλα τα γκολ ήταν υπέροχα: στο 50΄ ο Κλωναρίδης ύστερα από ασίστ του Πέτριτς έκανε το 1-0, στο 58΄ ο Μπούι πέτυχε το πρώτο του γκολ στην Ελλάδα με ένα πολύ ωραίο διαγώνιο σουτ έπειτα από ασίστ του αναγεννημένου Μπαϊράμι, στο 62΄ ο Κουτρουμάνος τελείωσε υποδειγματικά μια εξαιρετική αντεπίθεση μειώνοντας σε 2-1, για να κλείσει τον λογαριασμό ο Μπεργκ στο 84΄ με ένα εκπληκτικό σουτ πάλι έπειτα από ασίστ του Μπαϊράμι, αποθεούμενος από συμπαίκτες και φιλάθλους. Νωρίτερα (79΄) η αποβολή του Κούσα με δύο απανωτές κίτρινες ψαλίδισε ακόμα περισσότερο τις ελπίδες του Παναιτωλικού για τη μεγάλη επιστροφή.

Η βαθμολογία του 8ου ομίλου: Παναθηναϊκός 6, Χανιά 4, Ολυμπιακός Β. 1, Παναιτωλικός 0. Η επόμενη αγωνιστική (7/1): Χανιά – Παναθηναϊκός, Παναιτωλικός – Ολυμπιακός Β.

 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Μπούρμπος, Χουχούμης, Μέντες, Ρισβάνης (77΄ Τριανταφυλλόπουλος), Λαγός, Κλωναρίδης (85΄ Καρέλης), Δώνης, Πέτριτς (77΄ Μπεργκ), Μπούι, Μπαϊράμι.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Στεφανάκος, Μύγας (46΄ Γοδόι), Κουτρουμάνος, Εντζεγκελέ, Κούσας, Καλογέρης, Παπουτσογιανόπουλος, Κάπελ, Κόρμπος (71΄ Μορένο), Αλβες, Βασιλείου (59΄ Μαρτίνες).

Ποινή 10 ημερών στον Αναστασίου

Mε απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για δέκα ημέρες και πρόστιμο 2.500 ευρώ τιμώρησε η πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας τον προπονητή του Παναθηναϊκού, Γιάννη Αναστασίου και την ΠΑΕ αντίστοιχα, για την κατηγορία ότι κατά την αποβολή του στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποκάλεσε τους διαιτητές «αλήτες» όπως έγραψαν στο φύλλο αγώνα. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να κάτσει στον πάγκο της ομάδας του στους αγώνες με τον Ατρόμητο και τον ΠΑΟΚ. Η ποινή είναι εφέσιμη. Ο κ. Αναστασίου ήταν παρών στην εκδίκαση και μεταξύ άλλων υποστήριξε: «Είπα στον Καλογερόπουλο, είστε απαράδεκτοι και γυρνώντας στον πάγκο είπα στους συνεργάτες μου "άρχισαν οι αλητείες". Ποτέ δεν τους αποκάλεσα αλήτες». Ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού Ι. Κάρμης τόνισε: «Δεν το άκουσε ο Καλογερόπουλος το είστε αλήτες, του το είπε ο Σπάθας και το έγραψε με κεφαλαία στο φύλλο αγώνα για να το δείτε εσείς».

Η απολογία του Ολυμπιακού για τη συμπεριφορά των οπαδών του στο ντέρμπι αναβλήθηκε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή