Ρεσιτάλ ΠΑΟ κόντρα σε Φενέρμπαχτσε

Ρεσιτάλ ΠΑΟ κόντρα σε Φενέρμπαχτσε

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 «Χάρμα ιδέσθαι» ήταν ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ, και απέναντι στην αγνώριστη Φενέρμπαχτσε μετέτρεψε το ντέρμπι του ομίλου σε μια απολαυστική παράσταση, στην πιο εύκολη νίκη (91-73) που δεν θα μπορούσαν και οι ίδιοι οι παίκτες του να προβλέψουν.

Ο Παναθηναϊκός είχε τα πάντα. Εφτασε την επιθετική παραγωγικότητα στους 59 πόντους στο πρώτο ημίχρονο, λόγω της μεγάλης ενέργειας που είχαν και οι 10 παίκτες που χρησιμοποίησε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς. Απέναντι στην… κοιμισμένη Φενέρ, ο Παναθηναϊκός, ενώπιον των 15.000 φίλων του, δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις για τη διαφορά των 23 πόντων (59-36).

 Ο Διαμαντίδης σε διάστημα 10 λεπτών μοίρασε 6 ασίστ (κατέρριψε το ρεκόρ των χιλίων ασίστ και κακώς η Ευρωλίγκα δεν διέκοψε το παιχνίδι για να τιμηθεί) και ο Μποχωρίδης, που τον αντικατέστησε, διατήρησε τον υψηλό ρυθμό των «πρασίνων».

 Ο Μπατίστα νίκησε κατά κράτος όλους τους ψηλούς της τουρκικής ομάδας και σκόραρε με χίλιους και… έναν τρόπους τους 14 πόντους του στο πρώτο 20λεπτο. Ο παίκτης που δικαιολογημένα αποθεώθηκε ήταν ο Εϊ Τζέι Σλότερ για τους συνολικά 23 πόντους και τα 7/10 τρίποντα. Με τη διαφορά στο +25 (53-28), ο Παναθηναϊκός «σήκωσε το πόδι του από το γκάζι», μόνο για την ανάπαυλα των ημιχρόνων και ανέμενε -επί ματαίω- την όποια αντίδραση της τουρκικής ομάδας.

Ήταν επιτυχία της Φενέρ που μείωσε μέχρι τους 23 πόντους (70-47), αφού ο Παναθηναϊκός είχε φτάσει τα 15 εύστοχα τρίποντα (τελείωσε με 18/26) και τις 23 ασίστ, μέχρι το 30΄ (82-57). Η όμορφη παράσταση του «τριφυλλιού» ολοκληρώθηκε στο 4ο δεκάλεπτο και ήταν κρίμα που δεν υπήρχε κι άλλος χρόνος για περισσότερο θέαμα.

ΠΑΟ: Χαραλαμπόπουλος, Σλότερ 23 (7), Μποχωρίδης 3 (1), Γιάνκοβιτς 7 (1), Φώτσης 13 (4), Παππάς 9 (1), Διαμαντίδης 5 (1), Γκιστ 8, Μπατίστα 14, Μπλουμς 9 (3), Ράιτ.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Γκούντελοκ 9 (1), Χίκμαν 5, Μπιέλιτσα 16, Ερντέν, Τουρκγιλμάζ, Μπογκντάνοβιτς 10 (2), Αλτιντίγκ, Σαβάς 2, Ζόριτς 9, Βέσελι 13, Σιπάχι 4, Πρέλντζιτς 5 (1).

Τα άλλα αποτελέσματα: Α΄ ομ.: Εφές – Ζαγλκίρις 62-65, Ούνιξ – Σάσαρι 85-62, Β΄ ομ.: Αλμπα – Μακάμπι 69-84, Δ΄ όμ.: Ερ. Αστέρας – Βαλένθια 76-63.

• Η συνέχιση της αήττητης πορείας του Ολυμπιακού στην 3η αγωνιστική είναι εφικτός στόχος απέναντι στη λιθουανική Νεπτούνας που θα τον υποδεχτεί στην πόλη Κλαϊπέντα (20.00). Στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο Αμερικανός Τρεμέλ Ντάρντεν, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Πέτγουεϊ, λόγω ενοχλήσεων στη μέση.

• O Bαγγέλης Αλεξανδρής ανέλαβε χθες την τεχνική ηγεσία του Πανιωνίου και τη δύσκολη αποστολή παραμονής των «κυανέρυθρων» στην Α1 κατηγορία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή