Ανοδος στην Ευρώπη με ώθηση από τις ΗΠΑ

Ανοδος στην Ευρώπη με ώθηση από τις ΗΠΑ

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με άνοδο έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές καθώς οι επενδυτές επικεντρώθηκαν στα ικανοποιητικά αποτελέσματα επιχειρήσεων και στην είδηση πως η αμερικανική οικονομία σημειώνει υγιή ανάπτυξη, τα οποία και υπερκάλυψαν όσες επιφυλάξεις δημιούργησε η απόφαση της Federal Reserve να διακόψει τις ενέσεις ρευστότητας. Το 67% των εταιρειών που ανακοίνωσαν τελευταία αποτελέσματα έχουν επιτύχει τον στόχο των κερδών τους.

Ανάμεσα στις εταιρείες που τόνωσαν χθες το κλίμα στην αγορά ήταν η γαλλική Renault που εμφάνισε αύξηση κερδών το τρίτο τρίμηνο με αποτέλεσμα να σημειώσει η μετοχή της άνοδο 2,9%, η ολλανδική ASM International που ανέφερε αύξηση παραγγελιών και είδε τη μετοχή της να εκτινάσσεται κατά 13% και η πολυεθνική Alcatel-Lucent, που ανακοίνωσε περαιτέρω μείωση του λειτουργικού της κόστους με στόχο την αύξηση των περιθωρίων κέρδους της και είδε τη μετοχή της να κάνει άλμα 16%. Ετσι με τη μεγαλύτερη άνοδο και συγκεκριμένα 0,74% έκλεισε ο δείκτης CAC 40 της Γαλλίας, ενώ ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με κέρδη 0,15% και ο Χetra DAX της Φρανκφούρτης με κέρδη 0,35%. Με κέρδη 0,19% και 0,16%, αντιστοίχως, έκλεισαν, άλλωστε, οι δείκτες FTSE MIB του Μιλάνου και IBEX της Μαδρίτης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή