Ζημιές, συλλήψεις μετά επίθεση σε Α.Δ. Αιτωλίας

Ζημιές, συλλήψεις μετά επίθεση σε Α.Δ. Αιτωλίας

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΤΡΑ. Η ανάρτηση ενός πανό με αντιεξουσιαστικά συνθήματα σε πρόσοψη κτιρίου στο Μεσολόγγι και οι δύο συλλήψεις που ακολούθησαν έγιναν η αιτία να εκδηλωθεί επίθεση κατά της αστυνομικής διεύθυνσης Αιτωλίας, να προκληθούν ζημιές σε περιπολικά και σ’ ένα κατάστημα, να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί και να γίνουν άλλες έξι συλλήψεις.

Η περιπετειώδης νύχτα ξεκίνησε στις 9 το βράδυ της Τετάρτης, όταν δύο αστυνομικοί επιχείρησαν να ελέγξουν δύο άτομα, ηλικίας 29 και 24 ετών, τα οποία προσπάθησαν να αναρτήσουν το πανό. Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι δράστες αρνήθηκαν τον έλεγχο, εξύβρισαν και προκάλεσαν σωματικές βλάβες στους αστυνομικούς και στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή. Οι δράστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν λίγο αργότερα.

Υστερα από μία ώρα, περίπου 15 άτομα, με κουκούλες και κράνη, έφθασαν έξω από την αστυνομική διεύθυνση και άρχισαν να πετούν ξύλα, πέτρες και βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές σε επτά περιπολικά, σ’ ένα επιβατικό αυτοκίνητο και σ’ ένα κατάστημα. Οι αστυνομικοί απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου – λάμψης και χρήση χημικών, με αποτέλεσμα οι νεαροί να φύγουν από την περιοχή. Στη 1.30 τα ξημερώματα της Πέμπτης η Αστυνομία οργάνωσε επιχείρηση εισόδου στο ραδιομέγαρο. Συνελήφθησαν τρεις άνδρες, ηλικίας 27, 20 και 19 ετών και τρεις γυναίκες ηλικίας 23, 22 και 21 ετών ενώ βρέθηκαν μαχαίρι, φυσίγγιο, εύφλεκτο υλικό, πέτρες, ξύλα, ρόπαλα, κομμάτια από μάρμαρα κ.ά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή