Ματαίωση στον Βόλο, πρόστιμο για ΟΦΗ

Ματαίωση στον Βόλο, πρόστιμο για ΟΦΗ

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ματαιώθηκε ο αγώνας για τη β΄ φάση του Κυπέλλου Ελλάδας ανάμεσα στη Νίκη Βόλου και τη Ζάκυνθο. Αιτία αποτέλεσε ότι η διοίκηση της γηπεδούχου ομάδας δεν κατέβαλε στον διαιτητή τα έξοδα διαιτησίας πριν από την έναρξη του αγώνα, όπως προβλέπεται. Ο διαιτητής Βοσκάκης περίμενε περίπου 35 λεπτά από την προκαθορισμένη έναρξη και όταν διαπίστωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση καταβολής των εξόδων διαιτησίας, αποφάσισε τη μη τέλεση του αγώνα με υπαιτιότητα της Νίκης Βόλου. Βάσει κανονισμών ο αγώνας θα κατακυρωθεί υπέρ της Ζακύνθου με 3-0 και στην ομάδα του Βόλου θα επιβληθεί πρόστιμο από 8.000 έως 40.000 ευρώ.

Πάντως, το γεγονός ότι μια ομάδα της Σούπερ Λίγκας δεν μπόρεσε να πληρώσει τα έξοδα διαιτησίας, που ήταν 3.400 ευρώ, προκαλεί ερωτήματα. Οι φίλαθλοι που πήγαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα ειδοποιήθηκαν ότι θα τους επιστραφούν τα χρήματα των εισιτηρίων.

Μια άλλη ομάδα της Σούπερ Λίγκας, ο ΟΦΗ, καλείται να πληρώσει πρόστιμο ύψους 150.000 ευρώ ως υπότροπος λόγω μη κατάθεσης εγγυητικής επιστολής. Η ποινή επιβλήθηκε από την ΕΕΑ και η απόφαση θα διαβιβαστεί στην αρμόδια εφορία. Η Κασσιόπη κατέθεσε εγγυητική επιστολή, ενώ ο Πανιώνιος πήρε αναβολή για τις 13/11.

Στον 3ο όμιλο που συμμετέχει τόσο η Νίκη όσο και ο ΟΦΗ, οι Κρητικοί επικράτησαν με 1-0 της Skoda Ξάνθης, χάρη σε γκολ του Τζορτζ στο 83΄. Εφόσον η Ζάκυνθος πάρει το παιχνίδι με τη Νίκη στα χαρτιά, η βαθμολογία είναι η εξής: Ζάκυνθος 4, ΟΦΗ 4, Ξάνθη 3, Νίκη 0. Η επόμενη αγωνιστική (7/1): Νίκη Βόλου – ΟΦΗ, Ξάνθη – Ζάκυνθος.

Για τον 2ο όμιλο η Κέρκυρα κέρδισε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς με 3-0 (76΄ πέν. Γκόμες, 78΄, 84΄ Χαβίτο) και κράτησε «ζωντανό» στο κυνήγι της πρόκρισης τον ΠΑΟΚ. Η βαθμολογία: ΠΑΣ Γιάννινα 4, Κέρκυρα 3, Απόλλων Καλ. 3, ΠΑΟΚ 1. Η τελευταία αγωνιστική (7/1): Κέρκυρα – ΠΑΟΚ, ΠΑΣ Γιάννινα – Απόλλων Καλ. Για τον 6ο όμιλο ο Απόλλων Σμύρνης επικράτησε της Ερμιονίδας με 0-1 με γκολ του Βάντερσον στο 88΄. Η βαθμολογία: Βέροια 6, Απόλλων Σμ. 4, Εργοτέλης 1, Ερμιονίδα 0. Η τελευταία αγωνιστική (7/1): Ερμιονίδα – Εργοτέλης, Βέροια – Απόλλων Σμύρνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή