Θετικός o απόηχος της συνάντησης Σαμαρά-Καραμανλή

Θετικός o απόηχος της συνάντησης Σαμαρά-Καραμανλή

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεντρικό θέμα συζήτησης μεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών, αλλά όχι μόνον, αποτελεί η συνάντηση που είχαν την Τετάρτη οι κ. Αντ. Σαμαράς και Κ. Καραμανλής, με τους περισσότερους να υπογραμμίζουν ότι αποτελεί μήνυμα συσπείρωσης και ενότητας της παράταξης. Προσέθεταν μάλιστα ότι η εικόνα των δύο ηγετών να συνομιλούν διασκεδάζει και τις φήμες περί έντασης στις σχέσεις τους.

«Ο κ. Σαμαράς και ο κ. Καραμανλής επικοινωνούν συχνά. Δεν νομίζω να υπάρχει κάτι το περίεργο στο να συναντηθούν και δημόσια», επεσήμανε η κ. Σοφία Βούλτεψη, χωρίς να ξεφεύγει από τη γραμμή που έχει χαράξει το Μαξίμου ως προς την επικοινωνιακή διαχείριση της συνάντησης. «Δεν μου φαίνεται ασυνήθιστη μια συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή, αποκαθίστανται οι φήμες περί μη καλής σχέσης», ήταν το σχόλιο (Αlpha) του κ. Κυρ. Μητσοτάκη, ενώ σε αντίστοιχο μήκος κύματος κινήθηκαν και άλλα στελέχη. «Μήνυμα συναίνεσης και συνεννόησης που έχει ανάγκη η χώρα» χαρακτήρισε τη συνάντηση ο κ. Αντ. Μπέζας, «κάθε νεοδημοκράτης είναι πάρα πολύ ευτυχής όταν βλέπει τον Σαμαρά να μιλάει με τον Καραμανλή» σχολίασε (ΑΠΕ) ο κ. Αδ. Γεωργιάδης, ενώ ακόμη και ο «σκληρός σαμαρικός» Φ. Κρανιδιώτης σχολίασε: «Καλλιεργημένος άνθρωπος ο Καραμανλής με βαθιά γνώση Ιστορίας. Πιστεύω ότι πολεμήθηκε πολύ. Εχεις δύο ανθρώπους πολύ έμπειρους, δεν θα κάτσουν να συζητήσουν;».

Από την πλευρά της, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη, που διατηρεί ανοιχτή γραμμή με τον πρώην πρωθυπουργό, σημείωσε πως «το να συναντάται ο κ. Σαμαράς με τον κ. Καραμανλή είναι μια θετική εξέλιξη. Κατά τη γνώμη μου, άργησε κιόλας». Εκτίμησε (Βήμα FM), δε, ότι δεν θα κριθεί από τη συνάντηση των δύο η δυνατότητα ανάδειξης Προέδρου της Δημοκρατίας. Ενδιαφέρον είχαν και οι επισημάνσεις στελεχών που τοποθετούνται στον καραμανλικό πυρήνα. «Τέτοιες στιγμές πρέπει να υπάρχει συνεργασία», είπε (Αlpha) o κ. Ευρ. Στυλιανίδης, προσθέτοντας πως «αυτό δείχνει την ποιότητα της παράταξης σε σύγκριση με άλλες». O κ. Στυλιανίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο υποψηφιότητας Καραμανλή για την Προεδρία, ενώ στους ίδιους τόνους κινήθηκε και ο κ. Γ. Βλάχος. Ο βουλευτής Αττικής απέρριψε τα σενάρια που έφεραν τον κ. Σαμαρά να ζητεί τη συνδρομή Καραμανλή για την εξασφάλιση των 180 βουλευτών, αλλά και την παραφιλολογία περί μη συμμετοχής του πρώην πρωθυπουργού στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. «Αυτή η πρόσκληση δικαιώνει εκείνους που έλεγαν ότι ο Καραμανλής αποτελεί ένα πολιτικό κεφάλαιο είτε αξιοποιηθεί στο μέλλον είτε όχι», είπε ο κ. Βλάχος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή