Ταξιδιωτικοί bloggers έστειλαν 11 εκατ. tweets για την Αθήνα

Ταξιδιωτικοί bloggers έστειλαν 11 εκατ. tweets για την Αθήνα

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα πρωτοφανές κύμα θετικής δημοσιότητας για την Αθήνα προέκυψε από τη διοργάνωση του συνεδρίου των ταξιδιωτικών bloggers και τουριστικών συντακτών (ΤΒΕΧ Εurope 2014) στην πρωτεύουσα.

Στο συνέδριο συμμετείχαν 850 άτομα από 53 χώρες. Το 53% εξ αυτών ήταν από τη Βόρεια Αμερική, το 38% από την Ευρώπη και το 11% από την Ασία. Από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας, πριν ακόμη ξεκινήσει η διοργάνωση, μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί χιλιάδες αναρτήσεις και αφιερώματα στα δημοφιλή διεθνή μέσα κοινωνικής και επαγγελματικής δικτύωσης και blogs που αθροιστικά έχουν αποδώσει εκατομμύρια προβολές και αναγνώσεις. Να σημειωθεί ότι μόνο στο Τwitter οι επίσημες ετικέτες #TBEXATHENS & #THISISATHENS από 20 έως 27 Οκτωβρίου διαβάστηκαν από περισσότερους από 11,7 εκατ. μοναδικούς χρήστες και συγκέντρωσαν περισσότερες από 68.086.915 προβολές μέσα από 14.500 αναφορές από περισσότερους από 3.400 διαφορετικούς χρήστες.

Συνολικά για τους bloggers πραγματοποιήθηκαν 70 περιηγήσεις και επισκέψεις εξοικείωσης εντός Αττικής και άλλες 6 σε Ηπειρο, Μετέωρα, Κυκλάδες, Θεσσαλονίκη, Μαγνησία και Πελοπόννησο. Πάνω από 65 φορείς και ελληνικές επιχειρήσεις υποστήριξαν το συνέδριο που διοργανώθηκε από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον ΕΟΤ.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης τόνισε ότι μέσα από αυτήν την εξαιρετική διοργάνωση το μήνυμα της Αθήνας μεταδίδεται κυριολεκτικά σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Παράλληλα, εκτίμησε ότι ο απόηχος της διοργάνωσης για την πόλη θα αναπαράγεται για μεγάλο, ακόμη, χρονικό διάστημα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή