Στον ρυθμό του Halloween

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πυρετό προετοιμασίας βρίσκονται τα παιδιά και τα…φαντάσματα σε όλο τον κόσμο. Το Halloween είναι κοντά. Μάγισσες, ανθρώπινοι σκελετοί, παιδιά, ζαχαρωτά, ζόμπι και φωτισμένες κολοκύθες συνθέτουν το σκηνικό εν αναμονή της  «Freaky Friday». 

Λίγα λόγια για το Halloween

Το Χάλογουιν (Halloween) είναι μια γιορτή με μαζική συμμετοχή που θυμίζει καρναβάλi Μια γιορτή που συνδυάζει και τα γνωστά σε όλους μας κάλαντα, αλλά με την διαφορά πως ο τρόμος δύσκολα ξεχωρίζει από το γέλιο. Σύμφωνα με τη Στατιστική Υπηρεσία των ΗΠΑ, 36,1 εκατομμύρια παιδιά συμμετείχαν στο Halloween την περασμένη χρονιά και επισκέφθηκαν 108 εκατομμύρια σπίτια.

Ο όρος Halloween είναι συνεπτυγμένη μορφή των λέξεων All-Hallow-even που σημαίνει το «Βράδυ πριν από την Ημέρα των Αγίων Πάντων». Στις καθολικές χώρες γιορτάζεται την 1η Νοεμβρίου. Η γιορτή με τις ειδωλολατρικές ρίζες χάνεται στα βάθη των αιώνων, ενώ παράλληλα σχετίζεται με τη λατρεία των Δρυίδων από τους Κέλτες στην Ιρλανδία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή