Aύξηση κερδοφορίας κατά 148% για την Autohellas Hertz το εννεάμηνο

Aύξηση κερδοφορίας κατά 148% για την Autohellas Hertz το εννεάμηνο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου Autohellas Hertz παρουσίασαν αύξηση κατά 148% για το διάστημα Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, φθάνοντας σε 17,1 εκατ. ευρώ έναντι 6,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2013.

Επιπλέον, στο εννεάμηνο ο τζίρος της εταιρείας ήταν αυξημένος κατά 5,6% φθάνοντας σε ενοποιημένο επίπεδο στα 124,2 εκατ. ευρώ έναντι 117,5 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο πέρυσι. Τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων χρηματοδοτικών και επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) για το εννεάμηνο ανήλθαν σε 66,3 εκατ. έναντι 56,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 16,5%.

Με αφορμή τα αποτελέσματα εννεαμήνου, η εταιρεία σημειώνει ότι επιβεβαιώθηκε η ορθότητα της έγκαιρης απόφασης της διοίκησης για σημαντική επένδυση σε επέκταση του στόλου αυτοκινήτων στις βραχυχρόνιες μισθώσεις προκειμένου να ανταποκριθεί στην αυξημένη τουριστική κίνηση του 2014. Στο πλαίσιο αυτό η εταιρεία προχώρησε σε αυξημένες καθαρές επενδύσεις ύψους 68 εκατ. ευρώ για αγορές αυτοκινήτων έναντι 33 εκατ. ευρώ το 2013 και παράλληλα μείωσε τον δανεισμό της κατά 29 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Autohellas Hertz υπογραμμίζει ότι η μεγάλη βελτίωση στα οικονομικά μεγέθη του ομίλου οφείλεται κυρίως στην ενίσχυση των βραχυχρόνιων ενοικιάσεων οι οποίες στο εννεάμηνο παρουσίασαν αύξηση κατά 32,6% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, υπερκαλύπτοντας την κάμψη της ζήτησης των εταιρικών μισθώσεων που εξαρτώνται από την εσωτερική αγορά. Αντίστοιχα, θετικά είναι τα αποτελέσματα του ομίλου στο εξωτερικό. Ο όμιλος αναφέρει ότι κατά το εννεάμηνο φέτος ενίσχυσε περαιτέρω τη δραστηριότητα των θυγατρικών του εταιρειών εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Κύπρο, στη Σερβία και στο Μαυροβούνιο. Να σημειωθεί ότι ο κύκλος εργασιών των θυγατρικών εξωτερικού αποτελεί, πλέον, το 20,1% του συνολικού τζίρου του ομίλου, παρουσιάζοντας αυξητική κερδοφορία σε τέσσερις εκ των παραπάνω αγορών.

Ο πρόεδρος του ομίλου, Θεόδωρος Βασιλάκης, δήλωσε σχετικά: «Tα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν ότι η ενίσχυση του τουρισμού αλλά και η ωρίμανση της παρουσίας μας στα Βαλκάνια θα συμβάλει σημαντικά στην κερδοφορία του ομίλου. Η επένδυσή μας στην ανανέωση και επέκταση του στόλου και οι οικονομίες κλίμακας που δημιουργούνται είναι σημαντικές, παρά το υψηλό ακόμη κόστος χρηματοδότησης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή