«Χρηματιστήριο Ενέργειας» ιδρύει το ΥΠΕΚΑ

«Χρηματιστήριο Ενέργειας» ιδρύει το ΥΠΕΚΑ

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα οφέλη από την ίδρυση "Χρηματιστήριου Ενέργειας" στην Ελλάδα, η υλοποίηση του οποίου έχει δρομολογηθεί, αναφέρθηκε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης, μιλώντας σήμερα στο Συνέδριο "Energy Commodities Conference 2014".

Η πρωτοβουλία, όπως είπε, συνδέεται με την προσπάθεια για ανάδειξη της χώρας σε περιφερειακό ενεργειακό κόμβο και θα οδηγήσει σε ανοιχτή, διαφανή και ανταγωνιστική αγορά ενέργειας, εναρμονισμένη με το διεθνές περιβάλλον, βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, μείωση του κόστους στον ηλεκτρισμό και το φυσικό αέριο και δημιουργία πολλών νέων θέσεων εργασίας.

«Θα αποτελούσε στρατηγικό λάθος αν εκχωρούσαμε το ρόλο αυτό σε γειτονικές χώρες, όπως η Τουρκία, που έχει ήδη αρχίσει να δραστηριοποιείται έντονα προς αυτή την κατεύθυνση» τόνισε ο κ. Μανιάτης. Πρόσθεσε δε, ότι η νέα εταιρική δομή θα αναλάβει και θα αναβαθμίσει τις δραστηριότητες που ασκεί σήμερα ο Λειτουργός της αγοράς (ΛΑΓΗΕ) για τη λειτουργία της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας και θα τις εμπλουτίσει με την ανάπτυξη μίας αγοράς παραγώγων ενέργειας, ενώ, δεσμεύθηκε για διατήρηση των υφιστάμενων θέσεων εργασίας στον ΛΑΓΗΕ, καθώς και τη δημιουργία νέων.

Ο υπουργός ΠΕΚΑ αναφέρθηκε, τέλος, στην πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σχετικά με το κοινό πλαίσιο για την Ενέργεια και την Κλιματική Αλλαγή, βασικός στόχος του οποίου είναι κύρια η διαμόρφωση ενός φιλόδοξου 15ετούς σχεδίου για τη μετάβαση σε αειφορικές οικονομίες χαμηλών εκπομπών ρύπων, με ταυτόχρονη ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και παροχή φθηνής ενέργειας στους καταναλωτές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή