Πυρκαγιά στα κεντρικά της γαλλικής ραδιοφωνίας

Πυρκαγιά στα κεντρικά της γαλλικής ραδιοφωνίας

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα Παρασκευή στις κεντρικές εγκαταστάσεις της δημόσιας γαλλικής ραδιοφωνίας Radio France στο Παρίσι, με αποτέλεσμα να σταματήσει η μετάδοση του πρόγραμματος του δικτύου France Inter. 

Σύμφωνα με τις αρχές το κτίριο έχει εκκενωθεί, ενώ οι αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν αποκλείσει προληπτικά την γύρω περιοχή. Δεκαέξι οχήματα της πυροσβεστικής έχουν σπεύσει στο σημείο για να κατασβέσουν την πυρκαγιά. Τα τοπικά μέσα μεταδίδουν πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τραυματίες. 

Φωτογραφίες που κυκλοφορούν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter δείχνουν πυκνό, μαύρο καπνό να βγαίνει από τους πάνω ορόφους του κτιρίου που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Σηκουάνα, στο δυτικό τμήμα του Παρισιού. Η πυρκαγιά φαίνεται να έχει επικεντρωθεί στον 7ο και τον 8ο όροφο, που είχαν κατασκευαστεί το 1950.

«Το προσωπικό αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο εξαιτίας μιας πυρκαγιάς», ανέφερε σε ανακοίνωσή του στο Twitter ο ραδιοφωνικός σταθμός France Info, ένας από τα πολλούς ραδιοφωνικούς σταθμούς που στεγάζονται στο κτίριο με την επονομασία Maison de la Radio. Το France Info επεσήμανε εξάλλου ότι στο κτίριο, όπου εργάζονται χιλιάδες δημοσιογράφοι και άλλοι υπάλληλοι, γίνονταν πρόσφατα εργασίες. Σύμφωνα με τον Μπενζαμίν Ιλί, ένα δημοσιογράφο του France Info, η πυρκαγιά ξεκίνησε από το σημείο του κτιρίου όπου διεξάγονταν εργασίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή