Εκδήλωση παρουσίασης εκδοτικής σειράς Ηγέτες στο Βόλο

Εκδήλωση παρουσίασης εκδοτικής σειράς Ηγέτες στο Βόλο

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την τρίτη κατά σειρά εκδήλωση πραγματοποίησε Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ για την παρουσίαση της εκδοτικής σειράς Hγέτες. Αυτή τη φορά την τιμητική είχε ο Βόλος και η βραδιά ήταν αφιερωμένη στον ΡΗΓΑ ΒΕΛΕΣΤΙΝΛΗ.

Λίγα χιλιόμετρα έξω από τη γενέτειρα του, και μέσα σε ένα χώρο που ταιριάζει απόλυτα  με την προσωπικότητα και το έργο του Ρήγα Βελεστινλή, στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και συγκεκριμένα στο αμφιθέατρο Κορδάτου, η εκδήλωση πήρε άλλη μορφή. Από νωρίς οι φοιτητές έβλεπαν το χώρο να αλλάζει καθώς οι εικόνες του Ρήγα, του Καποδίστρια, του Αριστοτέλη, του Βενιζέλου και των άλλων ηγετών της σειράς έπαιρναν τη θέση τους στο «θόλο» του κτηρίου, ενώ ταυτόχρονα έκδηλο ήταν το ενδιαφέρον τους για τα βιβλία της σειράς ψάχνοντας ο καθένας να βρει τον «αγαπημένο» του ηγέτη.    

«Εθνεγέρτης, οραματιστής, διαβαλκανικός, οικουμενικός», οι λέξεις που περιγράφουν τον Ρήγα, κοινοί παρανομαστές σε όλες τις ομιλίες που ακούστηκαν.  «Κυκλοφορήσαμε το βιβλίο θεωρία και πράξη για να αναμεταδώσουμε το συναίσθημα που έχει ο μελετητής του Ρήγα όταν ασχολείται με την δράση και τις ιδέες του» αναφέρει ο συγγραφέας του βιβλίου καθηγητής κ. Κιτρομηλίδης. «Γνήσιος εκφραστής της επαναστατικής δράσης και ταυτόχρονα ένας κοσμοπολίτης διαφωτιστής ένας Έλληνας που αγαπούσε την πατρίδα του και το έθνος» όπως χαρακτηριστικά τον περιέγραψε ο Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου κ. Δημήτρης Νασίκας, ενώ η δρ. ιστορικός  Αννίτα Πρασσά αναφέρθηκε στην μετέπειτα επιρροή που είχε ο Ρήγας Βελεστινλής και το πώς το όνομα του ενέπνευσε οργανώσεις τόσο εντός του Ελληνικού χώρου όσο και εκτός συνόρων.   

Από μια βραδιά αφιερωμένη στο Ρήγα δεν θα μπορούσε να λείπει Ο ΘΟΥΡΙΟΣ ΥΜΝΟΣ που το ερμήνευσε ομάδα από την ΕΣΤΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΡΙΝΕΩΣ σε μελοποίηση του μουσουργού Γιάννη Τράντα.   

Την Κυριακή 2 Νοεμβρίου κυκλοφορεί ο τόμος ο Ρήγας πίσω από τον Βελεστινλή.

ΗΓΕΤΕΣ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» , ΟΜΙΛΙΕΣ (Πασχάλης Κιτρομηλίδης καθηγητής-συγγραφέας του βιβλίου, Δημήτρης Νασίκας Δήμαρχος Ρήγα Φεραίου, Αννίτα Πρασσά δρ ιστορικός).

ΗΓΕΤΕΣ «ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ» ΘΟΥΡΙΟΣ ΥΜΝΟΣ, ομάδα ΕΣΤΙΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΕΡΙΝΕΩΣ, μελοποίηση Γιάννης Τράντας

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή