Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

Επιλογές της εβδομάδας: Περιφέρεια

2' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΘΕΑΤΡΟ

Ροκ όπερα

Θεσσαλονίκη

Τελευταία παράσταση απόψε για την εντυπωσιακή παραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος «Alexander the Great. Rock Opera», που παρουσιάζεται στο Βασιλικό Θέατρο Θεσσαλονίκη. Πενήντα ηθοποιοί, χορευτές, τραγουδιστές και μουσικοί, υπό τη σκηνοθετική καθοδήγηση του Γιάννη Βούρου και του Κωνσταντίνου Αθυρίδη. Μια παράσταση που μας φέρνει κοντά στον δυναμισμό, στο όνειρο και στην ανθρώπινη φύση του Αλεξάνδρου.

ΗΜΕΡΙΔΑ

Εργαστήρι

Θεσσαλονίκη

Το βιβλιοπωλείο «Οξυγόνο» στη Θεσσαλονίκη διοργανώνει σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο το εργαστήρι «Νεανική λογοτεχνία και περιβάλλον. Διδακτικές προσεγγίσεις στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης», με αφορμή το βιβλίο του Πιρς Τόρντεϊ «Το τελευταίο αγρίμι». Η ημερίδα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Εναρξη στις 7 μ.μ. Ολύμπου 81, Θεσσαλονίκη.

ΕΚΘΕΣΗ

Φωτογραφία

Θεσσαλονίκη

Το Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης σε συνεργασία του με το ΚΘΒΕ παρουσιάζουν στο Βασιλικό Θέατρο, στο πλαίσιο της PhotoBiennale, την έκθεση «Λόγος Χ». Με θέμα την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, περιλαμβάνει τις ενότητες «Terra Thrakia» και «Θράκη. Τόσο κοντά, τόσο μακριά, ο Μουσουλμανικός κόσμος της».

ΧΟΡΟΣ

Καρυοθραύστης

Λάρισα

Την Τρίτη (4/11) εμφανίζονται στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας με το δημοφιλές μπαλέτο του Τσαϊκόφσκι «Καρυοθραύστης». Η ομάδα, μία από τις πιο δυναμικές της Ρωσίας, με ιδρυτή και καλλιτεχνικό διευθυντή τον Βατσεσλάβ Γκορντέεφ, συνεχίζει την παράδοση της μεγάλης ρωσικής σχολής. Στη Λάρισα τα Κρατικά Μπαλέτα της Μόσχας ολοκληρώνουν την περιοδεία τους στην Ελλάδα η οποία περνάει από την Αθήνα (Μέγαρο Μουσικής),  τη  Θεσσαλονίκη (Μέγαρο Μουσικής) και τη  Βέροια  (Χώρος Τεχνών).  Ωρα  έναρξης  5 και 9 μ.μ.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

«Μια κανονική μέρα» στο θέατρο Αυλαία

Πρεμιέρα την Τετάρτη (5/11) στο θέατρο Αυλαία της Θεσσαλονίκης για το έργο «Μια κανονική μέρα», μονόλογος της Κατερίνας Γιαννάκου, που ανεβαίνει σε σκηνοθεσία της Μαριάννας Κάλμπαρη. Παίζει η Ράνια Σχίζα. Μια γυναίκα Ελληνίδα, νοικοκυρά, μητέρα δύο κοριτσιών, αντιμετωπίζει την αυτοκτονία του άντρα της λόγω χρεών. Μένει μόνη και μαθαίνει να παλεύει για την κάθε μέρα, ζώντας όχι με εκείνα που έχασε, αλλά με εκείνα που κάθε μέρα βρίσκει. Κτίριο ΧΑΝΘ, πλευρά Τσιμισκή. Εως 16/11 (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή).

ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Ο Φοίβος Δεληβοριάς στη Θεσσαλονίκη

Συναυλία δίνει το ερχόμενο Σάββατο (8/11) στη Θεσσαλονίκη στο Fix Factory of Sound ο Φοίβος Δεληβοριάς. Κλείνοντας είκοσι πέντε χρόνια μουσικής αυτοβιογραφίας και λίγο καιρό πριν από την ολοκλήρωση της νέας δισκογραφικής δουλειάς του υπό τον τίτλο «Καλλιθέα» ο Φοίβος Δεληβοριάς παρουσιάζει τη βραδιά «Saturday Night Φοίβερ!». Συμμετέχουν οι μουσικοί συνεργάτες του Κώστας Παντέλης, Κωστής Χριστοδούλου, Σταμάτης Σταματάκης και Σωτήρης Ντούβας. Οι πόρτες ανοίγουν στις 9 μ.μ., 26ης Οκτωβρίου 15, Θεσσαλονίκη.

ΜΟΝΗ ΛΑΖΑΡΙΣΤΩΝ

«Η Φάρμα των Ζώων» από το ΚΘΒΕ

Η πολιτική αλληγορία του Τζορτζ Οργουελ «Η Φάρμα των Ζώων» παρουσιάζεται από τη Νεανική Σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη. Η μεταφορά στη σκηνή του διάσημου μυθιστορήματος αποτελεί ευκαιρία για μικρούς και μεγάλους να γνωρίσουν ένα λογοτεχνικό κείμενο, που δεν στοχεύει μόνο στην ψυχαγωγία, αλλά με τα διαχρονικά του μηνύματα μας βοηθάει να κατανοήσουμε την εποχή που ζούμε. Η σκηνοθεσία είναι του Νίκου Αρμάου, τα σκηνικά της Λίλας Καρακώστα.

ΛΑΜΙΑ

«Ο Κ.Π. Καβάφης στο ξενοδοχείο Βαλκάνια»

Στο «Θέατρο του Μύλου» της Λαμίας παρουσιάζεται η θεατρική παράσταση «Ο Κ.Π. Καβάφης στο ξενοδοχείο Βαλκάνια», παραγωγή του Θεσσαλικού Θεάτρου. Η παράσταση, με πρωταγωνιστή τον Γιώργο Χρονά, θα δοθεί μόνο για δύο βραδιές, τη Δευτέρα και την Τρίτη (3, 4/11). Ενα μονόπρακτο γεμάτο ποίηση και μουσική με αντηχήσεις ονείρων και χαμένων φίλων. Η παράσταση ξεκίνησε το ταξίδι της ένα βράδυ του Αυγούστου του 2013 στο 56ο Φεστιβάλ Φιλίππων – Θάσου. Ωρα έναρξης 9.15 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή