Απο Δευτέρα οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για μεταθέσεις

Απο Δευτέρα οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών για μεταθέσεις

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την προσεχή Δευτέρα έως και το τέλος του Νοεμβρίου θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση οι εκπαιδευτικοί και των δύο βαθμίδων, οι οποίοι ενδιαφέρονται να πάρουν μετάθεση σε σχολείο άλλης περιοχής (ή με αμοιβαία μετάθεση), στα μουσικά σχολεία, στα καλλιτεχνικά σχολεία, στα σχολεία διαπολιτισμικής εκπαίδευσης και σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ.

Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης αντιστοίχως, στην αρμοδιότητα των οποίων υπάγονται τα σχολεία στα οποία ανήκουν οι εκπαιδευτικοί οργανικά ή έχουν τοποθετηθεί προσωρινά.

Η προθεσμία είναι αποκλειστική και ισχύει για όλες τις κατηγορίες μεταθέσεων εκτός από τις αμοιβαίες για τις οποίες η αίτηση υποβάλλεται μέσα σε 15 ημέρες από την ανακοίνωση των μεταθέσεων. Μέσα στην ίδια προθεσμία πρέπει να υποβάλουν δήλωση για οριστική τοποθέτηση και για βελτίωση, χωρίς να αναγράφουν προτιμήσεις συγκεκριμένων σχολείων, όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΔΕ από μετάθεση, απόσπαση σε ελληνικά σχολεία του εξωτερικού και για οποιοδήποτε άλλο λόγο.

Επίσης, το υπουργείο Παιδείας καλεί τους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε υπηρεσίες και φορείς του ΥΠΑΙΘ, που επιθυμούν να διατεθούν ως τη λήξη του διδακτικού έτους σε σχολικές μονάδες του νομού όπου υπηρετούν, με σκοπό την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, να το δηλώσουν εγγράφως και να αποστείλουν αίτηση στη Διεύθυνση Διοίκησης Προσωπικού Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου έως και τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου.

«Όχι» στο μορατόριουμ Λοβέρδου από την ΟΛΜΕ

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ αρνήθηκε το μορατόριουμ κατά τη διάρκεια εθνικών και θρησκευτικών εορτών, το οποίο της πρότεινε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν, το πότε, το πού και το πώς των κινητοποιήσεών μας» απάντησαν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ στην πρόταση του υπουργού η οποία αφορούσε ουσιαστικά κινητοποιήσεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων.

Επίσης, αρνητική ήταν η ΟΛΜΕ στην πρόταση του κ. Λοβέρδου για ένταξη στο πρόγραμμα των επισκέψεών του σε σχολεία της χώρας, συναντήσεων με τα Δ.Σ. των τοπικών συλλόγων δασκάλων και καθηγητών, αντί να οργανώνονται κινητοποιήσεις από τους συλλόγους.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή