Στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα ο κ. Αλ. Τσίπρας

Στο Προεδρικό Μέγαρο τη Δευτέρα ο κ. Αλ. Τσίπρας

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αιχμή τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η κυβέρνηση δεν έχει νομιμοποίηση να διαπραγματευθεί μια συμφωνία με τους εταίρους που θα δεσμεύσει τη χώρα και μια επόμενη κυβέρνηση μεσο-μακροπρόθεσμα, την οποία η Κουμουνδούρου συνδέει με αίτημα για εκλογές, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξης Τσίπρας συναντάται τη Δευτέρα, στις 2.45 μ.μ., με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια. Σχετικό αίτημα διατύπωσε η Κουμουνδούρου προς το Προεδρικό Μέγαρο, αφού προηγουμένως είχε ανακοινωθεί η συνάντηση του κ. Παπούλια με τον πρωθυπουργό. Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει για τις εξελίξεις στην οικονομία, ενώ θα αναφερθεί σε «κρίσιμες ιστορικές στιγμές» για τη χώρα. Πάντως, στενοί συνεργάτες του επισημαίνουν ότι η συνάντηση έχει απόλυτα θεσμικό χαρακτήρα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί πως πρέπει, σε αυτή την ιδιαίτερη συγκυρία, να κοινοποιήσει τις θέσεις του για την πορεία που θα πρέπει να λάβει η χώρα στον ανώτατο πολιτειακό άρχοντα και προσθέτουν ότι σε καμιά περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν επιθυμεί να εμπλέξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σε πολιτικά παιχνίδια».

Ο κ. Τσίπρας πρόκειται σήμερα να μιλήσει στη Σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), που πραγματοποιείται στην Αθήνα. Ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας, μιλώντας χθες στην έναρξη των εργασιών της Συνόδου, επανέλαβε το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ευρωπαϊκή διάσκεψη για το χρέος, λέγοντας ότι δεν αφορά μόνο την Ελλάδα αλλά το σύνολο των χωρών της Ευρώπης, συνολικά το ζήτημα του ευρωπαϊκού δημόσιου χρέους. Αναφέρθηκε, επίσης, στην «απόλυτα νόμιμη αξίωση του ελληνικού λαού για την ηθική, πολιτική και οικονομική αναγνώριση, εκ μέρους της Γερμανίας» τόσο των πολεμικών αποζημιώσεων, όσο και της επιστροφής του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. Οπως είπε, κάτι τέτοιο συνιστά δικαίωση της Ιστορίας, αλλά και ανακούφιση «από τα δεινά ενός προγράμματος καταστροφής που μας έχει επιβληθεί».

Αναφερόμενος στην αυξανόμενη εκλογική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βίτσας μίλησε για υποχρέωση του κόμματός του να ανατρέψει τη σημερινή κατάσταση στην Ελλάδα και να δώσει ισχυρό μήνυμα στους λαούς της Ευρώπης ότι «Αλλάζουμε την Ελλάδα για να αλλάξουμε όλοι μαζί την Ευρώπη».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή