Βροχή επιστολών για τη μάχη της Κυριακής

Βροχή επιστολών για τη μάχη της Κυριακής

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ανταλλαγή επιστολών συνεχίστηκε χθες η σύγκρουση μεταξύ των εκπροσώπων του επιχειρηματικού κόσμου για το θέμα της λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικών Πωλήσεων Ελλάδος θα παραστούν στις 7 Νοεμβρίου στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα προβούν σε νομικές παρεμβάσεις προκειμένου να υποστηρίξουν την απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γ. Γιακουμάτου για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές του έτους σε δέκα περιοχές της χώρας. Η εφαρμογή της απόφασης έχει ανασταλεί προσωρινά από το ΣτΕ το οποίο έκανε δεκτή σχετική προσφυγή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων (ΓΣΕΒΕΕ) και της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ) και την ερχόμενη Παρασκευή εκδικάζεται η κύρια προσφυγή.

Σε επιστολή που απέστειλε χθες ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Β. Κορκίδης προς τις διοικήσεις του ΣΕΒ και του ΣΕΤΕ, αποφεύγοντας επιδεικτικά να απευθυνθεί και στον ΣΕΛΠΕ τον οποίο χαρακτηρίζει μη αναγνωρισμένο, τους ζητεί να αποσύρουν τις νομικές παρεμβάσεις τους έστω και την τελευταία στιγμή. Ο ίδιος χαρακτηρίζει τη στάση τους ασυγχώρητη και θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι κινήθηκαν ενάντια σε δύο άλλους κοινωνικούς εταίρους, χωρίς προηγουμένως να έχουν εκθέσει τις αντιρρήσεις τους σε κάποια διμερή συνάντηση.

«Η πάγια θέση του ΣΕΤΕ, η οποία είναι ευρύτατα δημοσιευμένη και τεκμηριωμένη, τάσσεται υπέρ της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, στο κέντρο της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και αλλού», απάντησε με επιστολή του ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδ. Ανδρεάδης. Ο ίδιος επιπλέον επιστρέφει το επιχείρημα περί μη ενημέρωσης επισημαίνοντας ότι και η ΕΣΕΕ με τη ΓΣΕΒΕΕ προσέφυγαν στο ΣτΕ χωρίς να ενημερώσουν σχετικά τους κοινωνικούς εταίρους. Ο κ. Ανδρεάδης καταλήγει με πρόταση άμεσης έναρξης διαλόγου.

Με αφορμή πάντως τη λειτουργία των καταστημάτων αύριο Κυριακή, η ΟΙΥΕ έχει κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία στο εμπόριο και έχει προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο εμπορικό κέντρο Τhe Mall Athens.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή