Σχεδιασμός ενόψει συνεδρίου

Σχεδιασμός ενόψει συνεδρίου

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Με ορίζοντα τη διεξαγωγή του συνεδρίου της Δημοκρατικής Παράταξης τον ερχόμενο Ιανουάριο, αρχίζουν σήμερα οι διήμερες εργασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και των κινήσεων που έχουν έως αυτή τη στιγμή συμφωνήσει να συνεργαστούν. Χθες το μεσημέρι, σε σύσκεψη που είχε με στενούς συνεργάτες του, ο κ. Ευ. Βενιζέλος γνωστοποίησε το χρονοδιάγραμμα που έχει η Δημοκρατική Παράταξη, ξεκινώντας από τη διήμερη οργανωτική επιτροπή. Εντός του Νοεμβρίου, κλιμάκια της παράταξης θα ξεκινήσουν περιοδεία ανά την Ελλάδα, προκειμένου να έλθουν σε επαφή με τη βάση, ενώ τον Δεκέμβριο θα πραγματοποιηθεί μια σειρά πολιτικών εκδηλώσεων στην Αθήνα, αλλά και στις μεγάλες πόλεις – πρωτεύουσες νομών ανά την Ελλάδα.

Στη χθεσινή σύσκεψη ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τους συνεργάτες του και για τις επαφές που είχε με τον πρωθυπουργό τόσο ως προς τις κυβερνητικές εκκρεμότητες όσο και για την πλήρωση της θέσης του υπουργού Εθνικής Αμυνας από τον κ. Ν. Δένδια. Ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε πως κεντρικός στόχος της κυβέρνησης παραμένει η ολοκλήρωση του προγράμματος, χωρίς νέα δάνεια ή νέο Μνημόνιο, στο πλαίσιο της συνολικής συμφωνίας με τους πιστωτές μας. Συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ πρόσθεταν ότι αύριο ο κ. Βενιζέλος θα παρακολουθήσει τις διαδικασίες της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής και το βράδυ θα παρακαθίσει σε γεύμα που παραθέτουν παλαιοί βουλευτές και νυν στελέχη του κόμματος (Φοίβος Ιωαννίδης, Θ. Δημητρακόπουλος, Χρ. Δριβελέγκας, Ι. Γερανίδης, Ν. Σαλαγιάννης κ.ά.). Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος επιδιώκει να συναντήσει όσο περισσότερα πρόσωπα γίνεται, στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη μεγιστοποίηση της συσπείρωσης και της ανάκτησης των διαύλων επικοινωνίας με την παλαιότερη γενιά στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Χθες, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε εκ νέου τη σημασία που έχει για την πολιτική σταθερότητα η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, περιγράφοντάς την ως τμήμα της εθνικής στρατηγικής «που μας βγάζει από την κρίση και μας οδηγεί σε μια νέα φάση». Μιλώντας χθες σε εκδήλωση που διοργάνωσε το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι πρέπει να υπάρξει συστράτευση «όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου, πολιτικών, παραγωγικών, κοινωνικών, διανοητικών». Ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο «να αναλάβει πρωτοβουλία σημαντικών επενδύσεων όλων των επιπέδων», καθώς, όπως είπε, το κράτος και το πολιτικό σύστημα έχουν λάβει αποφάσεις που έχουν διαμορφώσει ένα περιβάλλον πολύ διαφορετικό από εκείνο που υπήρχε πριν από την κρίση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή