Σύντομα

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αύξηση κρατήσεων το 2015 από Βρετανούς και Γερμανούς

Σε δημοφιλείς προορισμούς του Νοτίου Αιγαίου καταγράφεται αύξηση των κρατήσεων από τη Βρετανία και τη Γερμανία για τη σεζόν του 2015, σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Γιώργο Χατζημάρκο. Η Περιφέρεια έχει προγραμματίσει μαζί με εκπροσώπους του Μουσείου του Λούβρου να παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου κατά τη διάρκεια της έκθεσης τουρισμού World Travel Market, που ξεκινάει τη Δευτέρα στο Λονδίνο για την έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο του Παρισιού προς τιμήν του νησιού των Ιπποτών με θέμα «Ρόδος: Ενα ελληνικό νησί, πύλη από και προς την Ανατολή». Η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Μαριέττα Παπαβασιλείου έχει αναλάβει τον συντονισμό των ενεργειών.

Υποχώρηση εσόδων και κερδών για την Trastor το εννεάμηνο

To φετινό εννεάμηνο η Trastor ΑΕΕΑΠ, η επενδυτική εταιρεία ακινήτων της Τράπεζας Πειραιώς, κατέγραψε υποχώρηση εσόδων και κερδών. Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, τα έσοδα του ομίλου από ενοίκια ανήλθαν σε 3,2 εκατ. ευρώ, έναντι 3,3 εκατ. ευρώ κατά το αντίστοιχο περυσινό διάστημα, ενώ άνοδο σημείωσαν τα λειτουργικά έξοδα, τα οποία αυξήθηκαν σε 1,3 εκατ. ευρώ, από 1 εκατ. ευρώ, ως αποτέλεσμα της επιβολής του νέου ΕΝΦΙΑ. Αντίστοιχα, σε επίπεδο κερδοφορίας, τα προ φόρων κέρδη του ομίλου υποχώρησαν σε 300.000 ευρώ, έναντι κερδών 1 εκατ. ευρώ πέρυσι, ενώ τα κέρδη μετά από φόρους διαμορφώθηκαν σε 250.000 ευρώ έναντι κερδών 460.000 ευρώ κατά το εννεάμηνο του 2013. Σημειωτέον ότι η εταιρεία ενέγραψε και λογιστικές ζημίες ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης της αξίας του χαρτοφυλακίου των ακινήτων της (αποτίμηση στην εύλογη αξία), που πλέον ανέρχεται σε 74,6 εκατ. ευρώ, έναντι 76 εκατ. ευρώ στο τέλος του 2013. Η αντίστοιχη αρνητική αναπροσαρμογή του εννεαμήνου του 2013 είχε διαμορφωθεί σε 1,2 εκατ. ευρώ. Τα ταμειακά διαθέσιμα της Trastor διαμορφώθηκαν σε 2,6 εκατ. ευρώ, ενώ οι δανειακές υποχρεώσεις σε 7,5 εκατ. ευρώ.

Στην καταβολή έκτακτης επιχορήγησης 100 εκατ. ευρώ προς τον ΟΑΕΕ και 50 εκατ. ευρώ προς το ΕΤΕΑ προχωρούν τα συναρμόδια υπουργεία Εργασίας και Οικονομικών. Η κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγήσει 150 εκατ. ευρώ από τους δύο αυτοτελείς λογαριασμούς που τηρούνται στο Ασφαλιστικό Κεφάλαιο Αλληλεγγύης Γενεών (ΑΚΑΓΕ). Αναλυτικά, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας υπέγραψαν κοινή υπουργική απόφαση σύμφωνα με την οποία χορηγούνται 50 εκατ. ευρώ από το ΑΚΑΓΕ για να καλυφθεί «μέρος του ελλείμματος του ΕΤΕΑ για το έτος 2014».

Δύο νέα συμβόλαια για την Groupama

Δύο μεγάλα ομαδικά συμβόλαια του κλάδου ζωής και υγείας προστέθηκαν πρόσφατα στο χαρτοφυλάκιο της Groupama Ασφαλιστικής. Τα δύο συμβόλαια αφορούν την εταιρεία Singular Logic και τον όμιλο Intracom, ενώ καλύπτουν συνολικά πάνω από 10.000 άτομα με σημαντικές παροχές, όπως ασφάλιση ζωής, ατύχημα, μόνιμη ολική ανικανότητα, νοσοκομειακή περίθαλψη, εξωνοσοκομειακή περίθαλψη και τσεκ απ. Και στις δύο περιπτώσεις η ανάθεση έγινε κατόπιν έρευνας αγοράς, όπου εξετάστηκαν οι προτάσεις μεγάλων εταιρειών της ελληνικής αγοράς. Οπως σχολιάζει ο γενικός διευθυντής της Groupama Ασφαλιστικής, Μπερτράντ Βουαρέ, «τα σχετικά συμβόλαια διασφαλίζουν πλήρως τους εργαζομένους και τις οικογένειές τους. Επιπλέον αποτελούν σημαντική επιτυχία και δικαιώνουν πλήρως μία από τις στρατηγικές επιλογές της εταιρείας μας, που είχαμε ανακοινώσει πριν από μερικά χρόνια –δηλαδή την ανάπτυξη των ομαδικών συμβολαίων, ειδικότερα εκείνων με σημαντικό αριθμό ασφαλισμένων– ενώ επιβραβεύουν τις προσπάθειες που καταβάλαμε για την επίτευξη του στόχου αυτού».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή