Χωρίς επεισόδια διεξήχθη χθες η συνεδρίαση της Συγκλήτου

Χωρίς επεισόδια διεξήχθη χθες η συνεδρίαση της Συγκλήτου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η συνεδρίαση της Συγκλήτου του ΕΚΠΑ, η οποία διεκόπη την Πέμπτη, έγινε τελικά χθες το πρωί στα Προπύλαια. Έξω από το χώρο συγκεντρώθηκε ομάδα περίπου 40 φοιτητών και διοικητικών υπαλλήλων. Όμως, οι θυρωροί του ΕΚΠΑ και τα μέλη της εταιρίας φύλαξης επέτρεψαν την είσοδο στα Προπύλαια μόνο στους Συγκλητικούς (κοσμήτορες σχολών, πρόεδροι τμημάτων, εκπρόσωποι των διοικητικών υπαλλήλων κ.ά.).

«Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής που μετά από χρόνια δεν ξαναείδαμε τις συνήθεις φασαρίες. Είναι μια συμβολική νίκη του Πανεπιστημίου και του νόμου» δήλωσε στην «Κ» ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Φορτσάκης. «Το Πανεπιστήμιο είναι ο παλμός της νομιμότητας, και σήμερα δίνει ένα σημάδι στην Πολιτεία για επάνοδο στη νομιμότητα» πρόσθεσε.

Από την συνεδρίαση, πάντως, απουσίασαν ορισμένοι Συγκλητικοί, κάποιοι εκ των οποίων, σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», αρνήθηκαν να εισέλθουν στα Προπύλαια λόγω των μέτρων φύλαξης και της παρουσίας αστυνομικής δύναμης γύρω από το χώρο. Επίσης, εκπρόσωπος των υπαλλήλων που μετείχε στη συνεδρίαση, βγήκε από τα Προπύλαια και δεν του επετράπη να ξαναμπεί, καθώς είχε ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των θεμάτων που αφορούσαν τους διοικητικούς ενώ φέρεται να έγινε προσπάθεια να μπουν μαζί του και οι διαμαρτυρόμενοι φοιτητές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή