Μακριά η λύση για την ονομασία, λέει o ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

Μακριά η λύση για την ονομασία, λέει o ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Μακριά από την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας βρίσκονται ΠΓΔΜ και Ελλάδα εκτίμησε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Πόποσκι.

«Τώρα είμαστε πολύ πιο μακριά σχετικά με την εξεύρεση λύσης απ΄ό,τι πριν από μερικά χρόνια. Θα ήθελα να ήμουν σε θέση να έλεγα ότι βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξεπεράσουμε αυτό το ζήτημα, όμως η πραγματικότητα μας επιβάλει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί» ανέφερε ο κ. Πόποσκι σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα των Σκοπίων, Φάκτορ (faktor).

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι ο διαμεσολαβητής του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, Μάθιου Νίμιτς δεν έχει υποβάλει νέες ιδέες ή προτάσεις για την εξεύρεση λύσης στο θέμα του ονόματος.

Ο κ. Πόποσκι επέρριψε στην ελληνική πλευρά την ευθύνη για τη στασιμότητα σχετικά με το θέμα της ονομασίας, επαναλαμβάνοντας τους γνωστούς ισχυρισμούς της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ ότι η Ελλάδα δεν έχει διάθεση για διάλογο και ότι επιδιώκει να παραμένει άλυτο ζήτημα του ονόματος, ώστε τα Σκόπια να μην ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να μην ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ακόμη ότι η χώρα του δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία τροποποίηση του Συντάγματος, προκειμένου να αλλάξει το «συνταγματικό» όνομα της ΠΓΔΜ και επανέλαβε τη θέση ότι οποιαδήποτε πρόταση προωθηθεί για το θέμα της ονομασίας θα τεθεί σε δημοψήφισμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή