Συνδιάσκεψη θέσεων από τη «Δράση»

Συνδιάσκεψη θέσεων από τη «Δράση»

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εργασίες της συνδιάσκεψης θέσεων της «Δράσης», στην οποία παρευρέθησαν πρόσωπα με μεταρρυθμιστική πολιτική ατζέντα που προέρχονται από διάφορους κομματικούς χώρους. Ενώπιον 400 μελών της «Δράσης» και παρατηρητών, ο πρόεδρος του κόμματος Θεόδ. Σκυλακάκης επισήμανε ότι «η “Δράση” είναι ίσως το μόνο σταθερά προσηλωμένο κόμμα στις ευρωπαϊκές αξίες και στην ανάγκη μικρού, ευέλικτου και αποτελεσματικού κράτους».

Στη συνδιάσκεψη μίλησε, μεταξύ άλλων, η κ. Μαριέττα Γιαννάκου η οποία περιέγραψε την κατάσταση στην Ελλάδα, όσον αφορά την αναποτελεσματικότητα της δημόσιας διοίκησης και το πελατειακό κράτος, ως «χειρότερη από αυτή που περιέγραψε ο Αμερικανός απεσταλμένος Πολ Πόρτερ, το 1947». Ο κ. Γ. Ραγκούσης υπογράμμισε ότι η υιοθέτηση της απλής αναλογικής είναι θέμα πολιτικού πολιτισμού που οδηγεί στην ωριμότητα και «όχι απλά ένα τεχνικό θέμα». Ο τέως ευρωβουλευτής Σπ. Δανέλλης τάχθηκε υπέρ της καθιέρωσης υποχρεωτικής τετραετούς θητείας κάθε Βουλής, προκειμένου να αποφεύγονται οι διαρκείς πρόωρες εκλογές. Στην εκδήλωση παρευρέθη και ο γ.γ. του υπουργείου Διοικ. Μεταρρύθμισης Θεόδ. Λιβάνιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην αναδιάρθρωση του Δημοσίου, την αξιολόγηση των υπαλλήλων του και την ανάγκη για απλοποίηση και κωδικοποίηση της υφιστάμενης νομοθεσίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή