Φτιάχνω μια κάρτα: «Η μουσική των Χριστουγέννων»

Φτιάχνω μια κάρτα: «Η μουσική των Χριστουγέννων»

2' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποτυπώστε τη «Μουσική των Χριστουγέννων» σε μια κάρτα και δηλώστε συμμετοχή στο διαγωνισμό που διοργανώνει η Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε συνεργασία με την εφημερίδα μας.

Η πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας σε συνεργασία με τους «Ερευνητές» σάς προσκαλεί και φέτος να συμμετάσχετε σε διαγωνισμό ζωγραφικής για τη δημιουργία της ευχετήριας κάρτας Χριστουγέννων της Πρεσβείας. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε παιδιά 6 έως 12 ετών. Η κάρτα που θα διακριθεί στο διαγωνισμό θα ταξιδέψει με τη σφραγίδα της Πρεσβείας, είτε ταχυδρομικά είτε ως e-card, σε πάρα πολλούς παραλήπτες, για να μεταφέρει τις πιο όμορφες ευχές της χρονιάς. Επιπλέον, ο νικητής θα ταξιδέψει για 4 ημέρες στο Χριστουγεννιάτικο Μόναχο και θα παρακολουθήσει από κοντά την κλασική παράσταση «Καρυοθραύστης».

Φτιάχνω μια κάρτα: «Η μουσική των  Χριστουγέννων»-1

Μπετόβεν

Ένας από τους πιο σπουδαίους συνθέτες όλων των εποχών. Η μουσική του ήταν τόσο πρωτότυπη, που εγκαινίασε ένα εντελώς νέο είδος της μουσικής (τη «ρομαντική»). Οι συμφωνίες του ήταν τόσο σπουδαίες, ώστε οι μετέπειτα συνθέτες πάντα συνέκριναν το έργο τους μαζί του. Και να φανταστείτε πως αυτός ο μέγας μουσικός στα τελευταία χρόνια της ζωής του ήταν εντελώς κουφός (όμως συνέχιζε να συνθέτει)!

Μπραμς

Λένε ότι, ακούγοντας τις συμφωνίες του Μπετόβεν, του πήρε πάνω από 20 χρόνια μέχρι να γράψει μια δική του. Άξιζε όμως τον κόπο η αναμονή. Τελευταία έγραψε τη Συμφωνία αρ. 4 σε Μι ελάσσονα,έργο 98, ένα από τα πιο δημοφιλή έργα του συμφωνικού ρεπερτορίου. Πηγή έμπνευσής της αποτέλεσαν οι τραγωδίες του Σοφοκλή, τις οποίες διάβαζε λίγο πριν και κατά το χρόνο της σύνθεσης της συμφωνίας!

Μέντελσον

Όταν η βασίλισσα Βικτωρία επέλεξε να ακουστεί στο γάμο της η μουσική που είχε γράψει για το έργο του Σέξπιρ «Όνειρο θερινής νυκτός», το κομμάτι έγινε διάσημο και έκτοτε το «Γαμήλιο Εμβατήριο» παίζεται σε… όλους τους γάμους! Ο Μέντελσον ήταν μεγάλος θαυμαστής του Μπαχ. Ήταν εκείνος που παρουσίασε ξανά στο κοινό το έργο του, ενώ είχε ξεχαστεί!  

 

Πώς θα πάρετε μέρος;

Ακολουθώντας τα εξής βήματα:

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι «Η μουσική των Χριστουγέννων». Το έργο θα πρέπει να σχεδιαστεί σε χαρτί μεγέθους Α4. Δεν πρέπει να περιλαμβάνει γράμματα ή άλλα στοιχεία (π.χ., ονόματα, ευχές, λέξεις).

2. Η επιλογή των υλικών και της τεχνοτροπίας (ζωγραφιά, κολάζ, κ.ά.) είναι ελεύθερη.

3. Θα στείλετε το έργο σας (σε «σκαναρισμένη» μορφή ή φωτογραφία) στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] μέχρι την Παρασκευή 28.11.2014 και ώρα 11 π.μ.

4. Στην υποβολή του έργου συμπεριλάβετε: ονοματεπώνυμο, ηλικία, διεύθυνση, τηλ. και e-mail γονέα/κηδεμόνα. 5. Ισχύει μία συμμετοχή ανά διαγωνιζόμενο.

Οι νικητές 

Θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικά την Τετάρτη 03.12.2014.

• Το ονοματεπώνυμο του πρώτου νικητή/τριας θα δημοσιευτεί στο εσωτερικό της κάρτας, ενώ τα 4 πρώτα σχέδια που θα βραβευτούν θα δημοσιευτούν στους «Ερευνητές» το Σάββατο 20.12.2014.

Τα βραβεία

1ο Βραβείο: Ένα 4ήμερο ταξίδι, από 19 έως 23 Δεκεμβρίου 2014, του/της νικητή/τριας με τον γονέα ή κηδεμόνα του στο Μόναχο (περιλαμβάνονται αεροπορικά εισιτήρια οικονομικής θέσης Αθήνα-Μόναχο μετ’ επιστροφής και ξενοδοχείο με πρωινό για 4 νύχτες, προσφορά της Lufthansa και της Πρεσβείας αντίστοιχα) και 2 εισιτήρια για την παράσταση «Καρυοθραύστης». 

Βραβεία 2-5: Υπέροχα μουσικά κουτιά.

Βραβεία: 6-10: Δωροεπιταγές αξίας 15 € από το βιβλιοπωλείο Notos Βοοks στην Αθήνα. Ισχύoυν για αγορές από το κατάστημα ή το e-shop μέχρι τις 31.12.2014.

Βραβεία 11-15: Διπλές προσκλήσεις για την παράσταση Βατραπουνζέλ της ομάδας Θέατρο Ρετρό στο θέατρο Πόλη στην Αθήνα.

Βραβεία 16-20: Ποδοσφαιρικές μπάλες ή σακ-βουαγιάζ, προσφορά της εταιρείας Haribo.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή