Οι Ελληνες αγαπούν την Τουρκία

Οι Ελληνες αγαπούν την Τουρκία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και την επισκέπτονται όλο και περισσότεροι. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε πρόσφατα το υπουργείο Τουρισμού και Πολιτισμού της γείτονος, οι Ελληνες που επισκέφτηκαν την Τουρκία το πρώτο εννιάμηνο του 2014 αυξήθηκαν κατά 24%, ενώ η συνολική αύξηση του εισερχόμενου τουρισμού το ίδιο διάστημα άγγιξε μόλις το 6%.

Συγκεκριμένα, από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο, η Τουρκία υποδέχτηκε 30 εκατομμύρια επισκέπτες από όλο τον κόσμο, εκ των οποίων οι 631.344 ήταν Ελληνες.

Ρώσοι, Γερμανοί και Βρετανοί καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις των επισκεπτών της Τουρκίας, ενώ παρουσιάζει ενδιαφέρον το γεγονός ότι η πιο δημοφιλής τουριστική περιοχή της γείτονος είναι η Αττάλεια, στη νότια ακτή της χώρας, ενώ ακολουθεί η Κωνσταντινούπολη και τα πανέμορφα Μούγλα. Η δε Τουρκία κατέχει την 6η θέση στην κατάταξη των δημοφιλέστερων προορισμών του κόσμου και την 4η θέση στην Ευρώπη.

Και οι Τούρκοι ταξιδιώτες, πάντως, φαίνεται πως τελευταία επιλέγουν τη χώρα μας, σημειώνοντας αύξηση της τάξεως του 22,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή