Αναρχικοί οι εμπρηστές της «Αthens Voice»

Αναρχικοί οι εμπρηστές της «Αthens Voice»

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η «Αναρχική ομάδα αντικαπιταλιστικής δράσης» ανέλαβε με κείμενο που αναρτήθηκε χθες το βράδυ στο Διαδίκτυο την ευθύνη για τον εμπρησμό των γραφείων της Athens Voice. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά ξέσπασε στις 6.45 το πρωί στον 3ο όροφο του κτιρίου που στεγάζει τα γραφεία της εφημερίδας, στην οδό Χαρ. Τρικούπη 22. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πήραν μέρος δέκα πυροσβέστες με τέσσερα οχήματα. Παρότι αρχικά η πυρκαγιά αποδόθηκε σε τυχαίο συμβάν, από την αυτοψία στον χώρο προέκυψαν ευρήματα που κατέτειναν στην εκδοχή του εμπρησμού και έτσι η έρευνα ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, από την επιτόπια έρευνα διαπιστώθηκε ότι η γυάλινη πόρτα της εισόδου ήταν θρυμματισμένη όχι εξαιτίας της φωτιάς αλλά από ανθρώπινο χέρι. Τα θραύσματα μάλιστα από τα τζάμια βρέθηκαν πεσμένα στο έδαφος με τέτοιο τρόπο που έδειχναν ότι η φθορά της πόρτας έγινε απ’ έξω προς τα μέσα και όχι το αντίστροφο. Πάντως, πηγή από την Πυροσβεστική διευκρίνισε ότι δεν βρέθηκαν υπολείμματα εμπρηστικού μηχανισμού (π.χ. γκαζάκια) και επομένως ως πιθανότερη θεωρείται η εκδοχή οι δράστες να περιέλουσαν τα γραφεία με εύφλεκτο υγρό και να έβαλαν φωτιά. Στα γραφεία που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στεγάζεται η συντακτική ομάδα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Athens Voice. Το κόστος της ζημιάς εκτιμάται σε περίπου 30.000 ευρώ.

Την εμπρηστική επίθεση αποδοκίμασε η Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη δήλωσε ότι «ούτε ο Τύπος εκφοβίζεται ούτε η Δημοκρατία στον τόπο μας από τέτοιου είδους τρομοκρατικές επιθέσεις». Το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει ότι «το ΠΑΣΟΚ καταδικάζει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση. Η προκήρυξη με την οποία έγινε η ανάληψη της ευθύνης αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η Athens Voice συμμετέχει στην καθεστωτική προπαγάνδα για την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, για την επιβολή νυχτερινής εργασίας στα εμπορικά καταστήματα (Λευκές Νύχτες), γενικότερα για την αγιοποίηση της ελεύθερης αγοράς που εξοντώνει τους εκμεταλλευόμενους» και καταλήγει με το σύνθημα «Μαύρες Κυριακές – Κόκκινες Νύχτες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή