«Εφοδος» στο «Silk Road 2.0», το ηλεκτρονικό παζάρι ναρκωτικών

«Εφοδος» στο «Silk Road 2.0», το ηλεκτρονικό παζάρι ναρκωτικών

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεκαεπτά συλλήψεις έχει αποφέρει διεθνής αστυνομική επιχείρηση σε πάνω από 12 χώρες σε όλο τον κόσμο, για την καταπολέμηση εμπορίου παράνομων ναρκωτικών μέσω διαδικτύου.

Σύμφωνα με στελέχη της Europol, οι συλλήψεις έγιναν σε ΗΠΑ, Ιρλανδία και Γερμανία, ενώ στο πλαίσιο των ερευνών εντάσσεται και επιχείρηση σε αμερικανικό έδαφος, όπου το FBI ανακοίνωσε την σύλληψη ενός άνδρα, ο οποίος φέρεται να είναι ο επικεφαλής του «Silk Road 2.0», μιας εκ των πλέον δημοφιλών ιστοσελίδων εμπορίου ναρκωτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Europol, έκλεισαν αρκετές ακόμη παρόμοιες ιστοσελίδες, όπως οι «Hydra», «Cloud Nine», «Pandora» and «Blue Sky», πρόσβαση στις οποίες μπορεί να επιτευχθεί από τους χρήστες του διαδικτύου, μόνο από ειδικούς περιηγητές και μέσω του δικτύου TOR, συνθέτοντας το επονομαζόμενο «σκοτεινό δίκτυο».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες το εμπόριο γίνεται μέσω ψηφιακών νομισμάτων, με συνηθέστερη μορφή αυτή των Bitcoins.  Σύμφωνα με υπολογισμούς της Europol, το ποσά που αντιπροσωπεύουν τις συναλλαγές ανέρχονται σε 800.000 ευρώ, σε ψηφιακά νομίσματα και σε 225.000 δολάρια σε μετρητά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή