Συνάντηση Αγγελοπούλου με Αλ. Τσίπρα

Συνάντηση Αγγελοπούλου με Αλ. Τσίπρα

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δεδομένων των πρόσφατων θετικών αναφορών της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα (σε συνέντευξή της στην «Κ»), η χθεσινή συνάντησή τους, στο γραφείο του κ. Τσίπρα στη Βουλή, ήταν λογικό να συνοδευθεί από πλήθος εικασιών για το περιεχόμενό της. Με εξαίρεση τους δύο συμμετέχοντες σε αυτήν, καθώς κανείς από τους συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν παρών στη διάρκειας μιας ώρας και είκοσι λεπτών συνάντηση, ουδείς γνωρίζει τι πραγματικά ελέχθη. Επισήμως, η συνάντηση έγινε κατόπιν σχετικού αιτήματος της κ. Αγγελοπούλου, η οποία, σε συνέχεια αντίστοιχης συνάντησης που είχε με τον πρωθυπουργό την προηγούμενη εβδομάδα, θέλησε να ενημερώσει και τον κ. Τσίπρα για το ετήσιο συνέδριο του Ιδρύματος Κλίντον, «Clinton Global Initiative Mediterranean», το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα τον προσεχή Ιούνιο και να τον προσκαλέσει σε αυτό. Δεδομένης, ωστόσο, της πολιτικής συγκυρίας και του διαρκούς ενδιαφέροντος της κ. Αγγελοπούλου για τις πολιτικές εξελίξεις, ευλόγως μπορεί κανείς να υποθέσει ότι η συνάντηση δεν περιορίστηκε μόνο στα του συνεδρίου. Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, περιορίστηκαν να αναφερθούν μόνο σε αυτό.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης εστιάζει το ενδιαφέρον του για το επόμενο διάστημα στα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, καθώς στην Κουμουνδούρου δεν αποκλείουν η πορεία της να πυροδοτήσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, ακόμη και προσφυγή στις κάλπες. Ετσι, αναμένεται αύριο να συγκληθεί η Κ.Ο., με θέματα την αξιολόγηση της πολιτικής συγκυρίας και την προετοιμασία για τη συζήτηση επί του προϋπολογισμού. Χθες, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, αναφερόμενος (Real Fm) στο αίτημα της τρόικας για απόσυρση της ρύθμισης ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 100 δόσεις, τόνισε ότι «αυτό που μπορεί κανείς εύκολα να συναγάγει είναι ότι έχει σκάσει η επικοινωνιακή “φούσκα” της κυβέρνησης περί εξόδου από το Μνημόνιο… Αποτελούν διάψευση των ισχυρισμών του κ. Σαμαρά ότι βγαίνουμε από το Μνημόνιο τα όσα έχουμε δει ως χρονοδιάγραμμα για τις επόμενες συζητήσεις».

Ερώτηση προς Γ. Βρούτση

Θέλοντας να εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση, ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε χθες στη Βουλή ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γ. Βρούτση, ζητώντας στοιχεία και κατάθεση εγγράφων για το εάν η κυβέρνηση προτίθεται να προχωρήσει στην υπαγωγή όλων των ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης και των ταμείων εφάπαξ παροχών στο ΙΚΑ, με εξαίρεση τον ΟΓΑ.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής επισκέφθηκε χθες το γραφείο της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου και ζήτησε τη δικαστική διερεύνηση των «ανείσπρακτων» επιχειρηματικών δανείων που χορήγησαν οι τράπεζες την τελευταία 15ετία.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή