Υποχώρηση βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

Υποχώρηση βιομηχανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής κατά 5,1% σημειώθηκε τον φετινό Σεπτέμβριο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, ο Γενικός Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής του μηνός Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση 5,1%, έναντι μείωσης 3,2% που σημειώθηκε στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 με το 2012.

Ο μέσος Δείκτης Βιομηχανικής Παραγωγής της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013, παρουσίασε μείωση 3,4%, έναντι μείωσης 2,7% που σημειώθηκε στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2013 με το 2012.

Μεταβολές

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 5,1% τον Σεπτέμβριο 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2013, οφείλεται στις παρακάτω μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων βιομηχανίας:

α) Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 5,7%.

Ειδικότερα, σε αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης άνθρακα και λιγνίτη και άντλησης αργού πετρελαίου και φυσικού αερίου.

β) Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 2,1%.

Κλάδοι

Ειδικότερα, σε αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μειώσεις των δεικτών των διψήφιων κλάδων: μεταλλικών ορυκτών, κατασκευή μεταλλικών προϊόντων, μηχανοκίνητων οχημάτων, ρυμουλκούμενων, ημιρυμουλκούμενων και λοιπού εξοπλισμού μεταφορών.

γ) Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 15,2%.

δ) Στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 3,2%.

Η μείωση του Γενικού Δείκτη Βιομηχανικής Παραγωγής κατά 3,4% της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2014, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη της περιόδου Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου 2013 οφείλεται: α) Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ορυχείων – Λατομείων κατά 0,1%, β) Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Μεταποιητικών Βιομηχανιών κατά 0,4%. γ) Στη μείωση του Δείκτη Παραγωγής Ηλεκτρισμού κατά 13,4% και δ) στη μείωση του Δείκτη Παροχής Νερού κατά 1,1%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή