Προς παραίτηση Καρατζαφέρη και διαδοχή στον ΛΑΟΣ

Προς παραίτηση Καρατζαφέρη και διαδοχή στον ΛΑΟΣ

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρέσβης ε.α. κ. Γιώργος Γεωργίου θα αναλάβει μάλλον τα ηνία του ΛΑΟΣ μετά την εμπλοκή του ονόματος του κ. Γ. Καρατζαφέρη σε υπόθεση που ελέγχεται από τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο που έγινε η αγορά των ελικοπτέρων Super Puma το 2000. Η εξέλιξη αυτή δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί εντός των επομένων ωρών, καθώς ήδη από προχθές ο κ. Καρατζαφέρης έχει προαναγγείλει την παραίτησή του, ενώ υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου, εκτός από αντιπρόεδρος του ΛΑΟΣ, είχε διατελέσει και αναπληρωτής υπουργός Αμύνης της κυβέρνησης Παπαδήμου και είναι, μαζί με τον κ. Κ. Αϊβαλιώτη, τα μόνα εναπομείναντα στελέχη του ΛΑΟΣ που έχουν προηγούμενη βουλευτική πείρα.

Ο κ. Καρατζαφέρης απέφυγε χθες οποιαδήποτε νέο σχόλιο για το δημοσίευμα (Real News) που ανέφερε ότι μαζί με τον γιο του είχαν δύο offshore εταιρείες (Catalina International Ltd και Homeric TCI) οι οποίες έλαβαν από μεσάζοντα εμβάσματα ύψους 1.650.000 ευρώ για να κλείσει η συμφωνία των ελικοπτέρων Super Puma (επί υπουργίας Τσοχατζόπουλου). Από την έρευνα της Δικαιοσύνης προκύπτει, επίσης, ότι οι εν λόγω δύο εταιρείες με έδρες τα νησιά Τερκς και Κάικος της Καραϊβικής έχουν ιδρυθεί το 1992 και το 1983 και κατά το δημοσίευμα δεν έχουν δηλωθεί στα «πόθεν έσχες» του κ. Καρατζαφέρη, γεγονός που από μόνον του τον βαρύνει, δεδομένου ότι ο νόμος απαγορεύει στους πολιτικούς και στους συγγενείς τους οιαδήποτε σχέση με παράκτιες. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, ήδη γίνεται αναλυτικός έλεγχος των «πόθεν έσχες» του κ. Καρατζαφέρη από ορκωτούς λογιστές, ύστερα από σχετική εντολή της Δικαιοσύνης στην επιτροπή «πόθεν έσχες» της Βουλής και επίσης είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί το σχετικό πόρισμα.

Αυτός, άλλωστε, ήταν μάλλον και ο λόγος που ο κ. Καρατζαφέρης στη μόνη, έως τώρα, ανακοίνωσή του επέλεξε να διαψεύσει μόνον ότι γνωρίζει τα πρόσωπα που κατονομάζονται στο δημοσίευμα ως μεσάζοντες των ποσών που κατέληξαν στην εταιρείες του και όχι τη σχέση του με τις offshore. Επισημαίνεται, τέλος, ότι η καταληκτική φράση της δήλωσης Καρατζαφέρη («είμαι εδώ όρθιος και έχουν γνώσιν οι φύλακες») ενδεχομένως προμηνύει αποκαλύψεις και από τον ίδιο στην όζουσα αυτή υπόθεση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή