Μυστικά ομορφιάς για να έχετε λαμπερά μαλλιά και τον χειμώνα

Μυστικά ομορφιάς για να έχετε λαμπερά μαλλιά και τον χειμώνα

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λαμπερά μαλλιά είναι sexy.  Αναδεικνύουν το χρώμα και τονίζουν το πρόσωπο σας, ενώ σας δείχνουν περιποιημένη ακόμα και χωρίς μακιγιάζ. Ωστόσο, το κρύο του χειμώνα δεν επηρεάζει μόνο το δέρμα, αλλά και τα μαλλιά σας. Τι μπορείτε να κάνετε, λοιπόν, για να τα προστατεύσετε από τις χαμηλές θερμοκρασίες; 4 απλοί τρόπους θα σας χαρίσουν να υγιή και λαμπερά μαλλιά και τον χειμώνα.

1.       Βοηθήστε τα μαλλιά σας να μεγαλώνουν σωστά, προσπαθώντας να τρώτε καλά και να κοιμάστε όσο πρέπει. Το άγχος και τα αρνητικά συναισθήματα επιβαρύνουν το τριχωτό της κεφαλής και πολλές φορές μπορεί να προκύψει πρόβλημα τριχόπτωσης ή δερματίτιδας. Γι’ αυτό λοιπόν, βρείτε χρόνο για να χαλαρώνετε.

2.       Κατά το λούσιμο φροντίστε να ξεπλύνετε καλά το σαμπουάν και τις μαλακτικές κρέμες. Διαφορετικά τα μαλλιά βαραίνουν και λαδώνουν ευκολότερα. Ενώ, αντί για μαλακτική κρέμα, χρησιμοποιήστε μάσκα μαλλιών στην ίδια συχνότητα για πιο απαλά μαλλιά. Επιπλέον, για βαμμένα ή με ανταύγειες μαλλιά χρησιμοποίηστεε προϊόντα ανάλογα με τον τύπο τους.

3.       Αυτό τον χειμώνα πείτε ναι στις μάσκες ενυδάτωσης. Φροντίστε να τις χρησιμοποιείτε σε εβδομαδιαία βάση καθώς έτσι τα μαλλιά σας θα γίνουν μαλακά και λαμπερά πιο γρήγορα-από όταν βάζετε μάσκα μία στο τόσο. Εξάλλου, ως γνωστόν, όπως το πρόσωπο σας, έτσι και τα μαλλιά σας έχουν ανάγκη από μεγαλύτερη ενυδάτωση αυτή την εποχή.

4.       Σωστή μεταχείριση: Τα μαλλιά μας ανταποκρίνονται στον τρόπο που τα μεταχειριζόμαστε. Οπότε, αποφύγετε να τα χτενίζετε άτσαλα, γιατί έτσι δημιουργείτε μόνη σας ψαλίδα και σπασμένες τρίχες. Καλό είναι να ξεμπερδέψετε πρώτα τις άκρες και μετά προχωρήστε στις ρίζες. Μετά το λούσιμο μην τα τρίβετε στην πετσέτα, καλύτερα να κάνετε ταμποναριστές κινήσεις για να μην φριζάρουν, σπάνε ή μπερδεύονται.

 

Δείτε περισσότερα εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή