Alibaba: Πάνω από 9 δισ. δολάρια απέφερε η «Hμέρα των Εργένηδων»

Alibaba: Πάνω από 9 δισ. δολάρια απέφερε η «Hμέρα των Εργένηδων»

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εσπασαν το «φράγμα» των 9 δισ. δολαρίων τα κέρδη της Alibaba για την «Hμέρα των Εργένηδων» , την απάντηση του κινεζικού κολοσσού ηλεκτρονικού εμπορίου και μεγάλου αντιπάλου της Amazon, στην Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

Πρόκειται για έναν θεσμό τον οποίο επινόησαν Κινέζοι φοιτητές την δεκαετία του 1990 και καθιέρωσε η Alibaba το 2009, όταν και εξασφάλισε την ημερομηνία της 11ης Νοεμβρίου (σ.σ. λόγω της τετραπλής επανάληψης του αρθμού 1) για να προσφέρει μεγάλες εκπτώσεις στους καταναλωτές, τόσο της κινεζικής, όσο και της παγκόσμιας αγοράς.

Αντίστοιχες ημέρες αποτελούν θεσμό και στην αμερικανκή αγορά, όπου εδώ και αρκετά χρόνια έχουν καθιερωθεί η «Ψηφιακή Δευτέρα» (Cyber Monday) και η «Μαύρη Παρασκευή» (Black Friday).

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η γεωμετρική αύξηση των κερδών της Alibaba τα τελευταία τρία χρόνια, μιας και από 3 δισ. δολάρια το 2012 και 5,7 το 2013, έφτασε τα 9,2 φέτος.

«Βλέπετε την απελευθέρωση της καταναλωτικής δύναμης των Κινέζων», τόνισε οΤζο Σάι, αντιπρόεδρος της Alibaba. «Είμαστε πραγματικά μάρτυρες της ιστορίας εδώ, γιατί βλέπουμε ότι η κινεζική οικονομία μετατοπίζεται από τον δημόσιο τομέα», πρόσθεσε.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή