Γ. Παπανδρέου: Υπάρχει η κρίσιμη μάζα για τομές

Γ. Παπανδρέου: Υπάρχει η κρίσιμη μάζα για τομές

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μακάρι να είχαμε περισσότερο χρόνο να κάνουμε την επανάσταση του αυτονόητου, αλλά έχει ο καιρός γυρίσματα», είπε, μεταξύ άλλων, αναφερόμενος στη διετή κυβερνητική θητεία του, ο κ. Γ. Παπανδρέου. Πρόκειται για την πρώτη δημόσια τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, μετά τη δημοσιοποίηση σεναρίων για τις προθέσεις του ενόψει των επόμενων εκλογών, με αφορμή την παρουσίαση στη Χαλκίδα του βιβλίου του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου.

Ο κ. Παπανδρέου, εμμέσως πλην σαφώς, υπονόησε ότι υφίσταται χώρος για νέους πολιτικούς σχηματισμούς: «Τώρα που οι μύθοι καταρρίπτονται από την ίδια την Ιστορία, έχει δημιουργηθεί, πιστεύω, μια κρίσιμη μάζα στην ελληνική κοινωνία για να ολοκληρωθεί η τομή με το παρελθόν». Υπεραμύνθηκε της πρωθυπουργικής θητείας του και επισήμανε ότι η αποστροφή του «λεφτά, πλούτος σε αυτή τη χώρα υπάρχει» αποτέλεσε αφορμή επιθέσεων και όχι έναυσμα αναζήτησής του. Αφησε και αιχμές για την ηγεσία της Χαρ. Τρικούπη λέγοντας ότι «μερικοί στο Κίνημα ντρέπονται να υπερασπιστούν» το ΠΑΣΟΚ και «αφήνουν αυτούς που μας λοιδορούσαν να καρπώνονται τον δικό μας αγώνα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή