Βινύλιο, αγάπη μου

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ακόμα ένα ενδιαφέρον Σαββατοκύριακο πέρασαν οι λάτρεις του βινυλίου, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Vinyl is Back που διοργανώθηκε στην Τεχνόπολη το τριήμερο 31-2/11. Το φεστιβάλ βινυλίου, το οποίο τείνει πια να καθιερωθεί αφού οργανώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, είχε αυτή τη φόρα μεγαλύτερη επιτυχία από ποτέ. Χιλιάδες κόσμου πέρασαν από το κτίριο του Μηχανουργείου στο Γκάζι ψάχνοντας τα αγαπημένα τους άλμπουμ ανάμεσα σε υλικό που πρόσφεραν 80 περίπου καταστήματα δίσκων αλλά και ιδιώτες συλλέκτες. Οι τιμές για όλα τα βαλάντια, αφού υπήρχαν δίσκοι από 1 έως 5 ευρώ, αλλά και σπάνια συλλεκτικά LP των οποίων η αξία ήταν πολύ υψηλότερη.

Εκτός των παραδοσιακών φαν του είδους, ιδιαίτερα ενθαρρυντική ήταν και η έντονη παρουσία πολλών νέων ανθρώπων, οι οποίοι δεν γνώρισαν ποτέ το βινύλιο ως κύριο μέσο αναπαραγωγής της μουσικής. Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως η διαχρονική ανάγκη για πραγματική ποιότητα (εντάξει, λίγο και η μόδα) έχει οδηγήσει αρκετούς από τη νέα γενιά να αναζητήσουν τον ζεστό ήχο των 33 και 45 στροφών. Είναι άλλωστε και η τελετουργία. Το ατελείωτο ψάξιμο ανάμεσα στα πολύχρωμα εξώφυλλα -ξεχωριστά έργα τέχνης πολλά από αυτά- η κουβέντα με τους πωλητές και με τους υπόλοιπους «βινυλιάδες», ο ενθουσιασμός όταν εντοπίσεις το άλμπουμ που έψαχνες· όλα εκείνα, δηλαδή, που συνθέτουν την ατμόσφαιρα του παραδοσιακού δισκάδικου μεγεθύνονται εδώ και στολίζονται με την προοπτική του παζαριού.

Πέρα από τους δίσκους, στους χώρους του φεστιβάλ μπορούσε κανείς ακόμα να βρει και αντιπροσωπευτικά είδη από τον χώρο της μουσικής αναπαραγωγής (πικάπ, ενισχυτές και αξεσουάρ). Τέλος, ο Γιάννης Αλεξίου, λάτρης του βινυλίου και εκ των διοργανωτών του φεστιβάλ, παρουσίασε το βιβλίο του με τίτλο «Βινύλιο: Τα καλύτερά μας χρόνια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή