Gwyneth Paltrow: «Αγαπώ τις ρυτίδες μου»

Gwyneth Paltrow: «Αγαπώ τις ρυτίδες μου»

3' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Gwyneth Paltrow ανήκει στη γενιά των ηθοποιών του Hollywood που σαν γυναίκες έχουν αψηφήσει τα πρότυπα ομορφιάς του Hollywood. Η 42χρονη ηθοποιός δεν είναι απλά μια όμορφη σταρ του κινηματογράφου που δεν αποκαλύπτει τα μυστικά της ομορφιάς της σαν μια άλλη Marilyn Monroe, αλλά είναι μια γυναίκα που έφτιαξε τη δική της ιστοσελίδα, το Goop, για να συμβουλέψει τις υπόλοιπες σε θέματα lifestyle, γυμναστικής και ευεξίας. Η Gwyneth  δήλωσε στο περιοδικό Stylist ότι αγαπά την εμφάνισή της και δεν φοβάται τον χρόνο κάθε φορά που κοιτάζει το πρόσωπό της στον καθρέφτη.

Με μια πολυάσχολη καθημερινότητα ως επιχειρηματίας, μητέρα και ηθοποιός, η Paltrow παραδέχεται ότι πιστεύει στο κλισέ του να μεγαλώνεις με αξιοπρέπεια: «Δέχομαι τη γοητεία και τη σοφία που έρχεται με το να είμαι μια ώριμη γυναίκα. Δεν υπάρχει τίποτα το διασκεδαστικό στο να είσαι νεότερη, να μην ξέρεις τον εαυτό σου και να παλεύεις να τον αποδεχτείς. Υπάρχουν περιπτώσεις νέων γυναικών που είναι καλά με τον εαυτό τους αλλά προσωπικά μου πήρε πολύ χρόνο και δεν θα ξαναγύριζα σε αυτό», είπε η ηθοποιός που τόνισε ότι δεν παρατηρεί καθημερινά το πρόσωπό της και τις αλλαγές που έρχονται με τα χρόνια: «Θα προτιμούσα να πεθάνω από το να παρακολουθώ τις αλλαγές στο πρόσωπό μου. Απλά πλένω τα δόντια μου, ντύνομαι και ξυπνάω τα παιδιά. Το πρωί δεν κοιτάζομαι στον καθρέφτη και δεν φοράω πολύ make-up. Όταν έχω δουλειά βάζω αρκετό μακιγιάζ αλλά στην καθημερινή μου ζωή βάζω μόνο μάσκαρα και lip gloss. Τα τελευταία πέντε χρόνια προσπαθώ να κάνω καλό καθαρισμό προσώπου, να κάνω απολέπιση και να βάζω ενυδατική πριν κοιμηθώ. Η φιλοσοφία μου γύρω από την ομορφιά ήταν πάντα ότι ο ύπνος, η σωστή διατροφή και η γυμναστική έχουν σημασία».

Η Gwyneth πιστεύει ότι όλες οι γυναίκες προσπαθούν να πλησιάσουν κάποια πρότυπα και καταπιέζονται ανεξάρτητα από την ηλικία τους, αλλά αισθάνεται ότι οι γυναίκες της γεμιά της, όπως οι παιδικές της φίλες, η καλή της φίλη Cameron Diaz αλλά και η Stella McCartney, έχουν καταφέρει πια να είναι και να αισθάνονται όμορφες. Η ίδια δηλώνει ότι έχει δουλέψει αρκετά για να αποδεχτεί τον εαυτό της και όσα δεν της αρέσουν στην εμφάνισή της: «Υπήρχαν πάντα σημεία που δεν μου άρεσαν αλλά ποτέ δεν ήμουν τόσο επικριτική με την εξωτερική μου εμφάνισή όσο με τον εσωτερικό μου κόσμο». Για αυτό δεν την ενδιαφέρει η άποψη των άλλων: «Όταν βλέπω μια φωτογραφία μου από το κόκκινο χαλί, πάντα σκέφτομαι ότι πρόκειται για τη δημόσια εκδοχή του χαρακτήρα μου. Το βλέπω σαν ένα ρόλο, όχι σαν εμένα. Οπότε όταν στην προσωπική μου ζωή κάποιος έχει ένα θέμα μαζί μου είναι τελείως διαφορετικό από όταν η κριτική προέρχεται από κάποιους που δεν με γνωρίζουν προσωπικά».

Η Gwyneth Paltrow αποκάλυψε τα μικρά μυστικά ομορφιάς της που την κάνουν να είναι λαμπερή σε όλες τις δημόσιες εμφανίσεις της. Η περιποίηση που ακολουθεί για μια λαμπερή επιδερμίδα είναι η ενυδάτωση: «Λατρεύω το οργανικό λάδι για το πρόσωπο και πάντα το ενυδατώνω, ειδικά όταν ταξιδεύω», ενώ για το σώμα της χρησιμοποιεί μια κρέμα σώματος με χρώμα. Όσο για το μακιγιάζ της, όπως λέει δεν αποχωρίζεται ποτέ την μάσκαρα της: «η μάσκαρα σε κάνει να φαίνεσαι σαν να κοιμήθηκες καλά» ενώ συμπληρώνει ότι δεν αγοράζει πάντα ακριβά καλλυντικά αφού έχει ανακαλύψει φθηνότερα που είναι πολύ καλύτερης ποιότητας!   Η ηθοποιός πιστεύει ότι είναι απαραίτητο για μια γυναίκα να φροντίζει την εμφάνισή της αλλά και να εκτιμά τον εαυτό της. Η ίδια εξάλλου δηλώνει πολύ ευχαριστημένη με την εξωτερική της εμφάνιση: «Αγαπώ τις ρυτίδες μου. Φυσικά είμαι επικριτική για διάφορα ψεγάδια αλλά προσπαθώ να εκτιμήσω την εκπληκτική ζωή που έχω ζήσει μέχρι τώρα και όσα έχω μάθει. Μου αρέσει που όλα αυτά έχουν χαραχτεί στο πρόσωπό μου».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή