Σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί

Σε επιφυλακή 7.000 αστυνομικοί

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νωρίτερα από κάθε άλλη φορά τέθηκαν φέτος σε εφαρμογή τα μέτρα της ΕΛ.ΑΣ. ενόψει της 41ης επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Ηδη από το βράδυ της Τετάρτης, τα πανεπιστήμια στο κέντρο της Αθήνας βρέθηκαν υπό αστυνομικό κλοιό για τον φόβο καταλήψεων, ενώ από χθες Πέμπτη, σε επιφυλακή τέθηκαν και οι 29 διμοιρίες της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ). Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, ανήμερα την 17η Νοεμβρίου θα βρίσκονται σε καθεστώς επιφυλακής 7.000 αστυνομικοί απ’ όλες σχεδόν τις υπηρεσίες της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής. Μάλιστα, για τον καλύτερο συντονισμό των αστυνομικών επιχειρήσεων αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εφεδρικό σύστημα επικοινωνίας (Tetra) όπως συνέβη στη διάρκεια κινητοποιήσεων για τη συμπλήρωση ενός έτους από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε αναστολή των προγραμματισμένων αδειών έχει προχωρήσει και η Αμεση Δράση, με τους αστυνομικούς των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ να εκτελούν οκτάωρες βάρδιες κάθε 16 αντί 24 ώρες. Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. επρόκειτο να οριστικοποιηθεί σε σύσκεψη που ήταν προγραμματισμένη για χθες στις 7.30 μ.μ. στον 5ο όροφο της ΓΑΔΑ. Διαβαθμισμένη διαταγή που κοινοποιήθηκε στις υπηρεσίες Ασφαλείας της Αττικής εφιστά την προσοχή για τυχόν επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα, κυβερνητικά κτίρια καθώς και για πιθανές απόπειρες κατάληψης πανεπιστημιακών ιδρυμάτων στο κέντρο της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, η αναταραχή στον χώρο της Παιδείας και μια ενδεχόμενη δυναμική παρουσία μελών του αναρχικού – αντιεξουσιαστικού χώρου στις εκδηλώσεις καθιστούν «υψηλού ρίσκου» τις φετινές κινητοποιήσεις για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Την Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, θα συγκροτηθούν ομάδες προελέγχου, ενώ στα μέτρα θα πάρουν μέρος και αστυνομικοί από υπηρεσίες εκτός Αττικής. Η Τροχαία έχει προγραμματίσει έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις γύρω από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την πλατεία Κάνιγγος από το Σάββατο. Ανήμερα της πορείας, τα μέτρα θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους: Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, καθώς και τις παράλληλες σε αυτές οδούς. Ακόμη, σύμφωνα με απόφαση του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών, θα πραγματοποιηθούν τροποποιήσεις στα δρομολόγια και τις στάσεις των συγκοινωνιακών μέσων (λεωφορεία – τρόλεϊ). Τα μέτρα θα λήξουν τα ξημερώματα της 18ης Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή