Ταξιδεύουν στην Κίνα τα φάρμακα της Βιανέξ

Ταξιδεύουν στην Κίνα τα φάρμακα της Βιανέξ

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σάρκα και οστά παίρνει η συνεργασία της ελληνικής Βιανέξ με την πολυεθνική Lilly, καθώς 16 μήνες μετά τις σχετικές ανακοινώσεις, έφτασε στην Κίνα η πρώτη παρτίδα του ενέσιμου αντιβιοτικού βανκομυκίνης που παρασκευάζει για λογαριασμό της Lilly η Βιανέξ (συμφερόντων Γιαννακόπουλου).

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει εξαγωγή στην Κίνα 10 εκατ. τεμαχίων του αντιβιοτικού ετησίως έως το 2019. Ηδη έχουν παραδοθεί τα πρώτα 300.000 τεμάχια και μέχρι το τέλος του 2014 αναμένεται να παραδοθούν συνολικά 2 εκατ. φιαλίδια. Το 2015 προβλέπεται ότι θα εξαχθούν 6 εκατ. φιαλίδια και το 2016, 6,3 εκατ. τεμάχια. Οι δύο εταιρείες αναμένεται να συνεργασθούν και για την παραγωγή άλλων φαρμάκων με στόχο την εξαγωγή τους σε τρίτες χώρες.

Με αφορμή την άφιξη στην Κίνα της πρώτης παρτίδας του εν λόγω αντιβιοτικού πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο εκδήλωση στην οποία παρευρέθησαν ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ο πρόεδρος της Φαρμασέρβ-Lilly, Διονύσης Φιλιώτης, ο αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της Φαρμασέρβ-Lilly, Σπύρος Φιλιώτης, ο αντιπρόεδρος και αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Βιανέξ, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ο πρόεδρος της Lilly Ευρώπης, Αυστραλίας και Καναδά, Αντριου Χότσκις, ο αντιπρόεδρος της Lilly Finance, Strategy and Business Development China, Ρίτσαρντ Τζόναθαν Πάρσονς και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Σαγκάη, δρ Ευγένιος Καλπύρης.

Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον νευραλγικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η εγχώρια φαρμακοβιομηχανία στην ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή