Παραίτηση του βουλευτή Ανδρ. Ψυχάρη

Παραίτηση του βουλευτή Ανδρ. Ψυχάρη

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με μία δημόσια δήλωση, για την οποία είχε από το πρωί ενημερώσει τον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά, ο κ. Ανδρέας Ψυχάρης παραιτήθηκε χθες από τη θέση του βουλευτή της Α΄ Αθηνών, δυόμισι μόλις χρόνια μετά την εκλογή του στο Κοινοβούλιο. Πριν από τη δημοσιοποίηση της παραίτησής του υπερψήφισε τις κυβερνητικές θέσεις κατά τις δύο ονομαστικές ψηφοφορίες στη Βουλή. Ο ίδιος εμφανίζεται απογοητευμένος από τη λειτουργία του πολιτικού συστήματος, «η εικόνα του οποίου θαμπώνει όλο και περισσότερο τον τελευταίο καιρό». «Οταν εισήλθα για πρώτη φορά στη Βουλή, τον Μάιο του 2012, πίστευα ότι εντάσσομαι σε μία ομάδα πολιτικών στελεχών που μπορούν να συζητούν για τα προβλήματα της χώρας», σημειώνει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του και προσθέτει πως «έπειτα από δυόμισι χρόνια διαπιστώνω ότι είμαι απλά ρομαντικός».

Η παραίτηση Ψυχάρη «έσκασε σαν βόμβα», αν και ο πρώην, πλέον, βουλευτής διατύπωνε με συνέπεια τον προβληματισμό του για τη λειτουργία και τις επιλογές της κυβέρνησης, για την απώλεια ερεισμάτων στα αστικά στρώματα, για την ενίσχυση του «δεξιού και λαϊκού» στίγματος σε κυβέρνηση και Ν.Δ. Η επιλογή, ωστόσο, της αποχώρησης, προφανώς, συνδέεται και με τις εξελίξεις στο εσωτερικό της «δύσκολης» Α΄ Αθηνών. Το 2012 ο κ. Ψυχάρης είχε εκλεγεί 8ος, ενώ δεδομένης της μείωσης του αριθμού των εδρών στην Α΄ αλλά και του κινδύνου να είναι η Ν.Δ. δεύτερο κόμμα, η προσπάθεια επανεκλογής ισοδυναμούσε με άθλο. Επιπλέον, ο ίδιος είδε να υπουργοποιούνται πολλοί, επίσης, νεοεκλεγέντες και μάλιστα από την ίδια εκλογική περιφέρεια, ενώ και η πρότασή του να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων δεν έγινε αποδεκτή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή