Κόντρα Τσοχατζόπουλου με τον συνήγορο Ζήγρα στη δίκη για τα εξοπλιστικά

Κόντρα Τσοχατζόπουλου με τον συνήγορο Ζήγρα στη δίκη για τα εξοπλιστικά

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένταση έκλεισε η σημερινή διαδικασία στη δευτεροβάθμια δίκη, ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, του πρώην υπουργού Άμυνας, Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του στην υπόθεση των παράνομων αμοιβών από εξοπλιστικά προγράμματα.

Για άλλη μια φορά η «κόντρα» ανάμεσα στην πλευρά του βασικού κατηγορουμένου πρώην υπουργού και αυτήν του εξαδέλφου του και άλλοτε στενότατου συνεργάτη του, Νίκου Ζήγρα, εκδηλώθηκε στο δικαστήριο, με αφορμή την εξέταση της ένστασης για την παραγραφή του αδικήματος της δωροδοκίας που έχει υποβάλει η υπεράσπιση Τσοχατζόπουλου. Οι συνήγοροι του πρώην υπουργού, με την ένσταση διατυπώνουν τη θέση τους ότι η παραγραφή του βασικού αδικήματος, αυτού της δωροδοκίας, εξαλείφει το αξιόποινο για τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ο συνήγορος του απόντος σήμερα, από τη δίκη, Νίκου Ζήγρα, Στέλιος Γκαρίπης τάχθηκε υπέρ της εισήγησης του εισαγγελέα Έδρας, που ζήτησε να απορριφθεί η ένσταση.

Ο υπερασπιστής του Νίκου Ζήγρα προκάλεσε την έκρηξη του πρώην υπουργού, όταν σχολίασε μία φράση του εκ των συνηγόρων του πρώην υπουργού, Ι. Παγορόπουλου. Στην καταληκτική του φράση για την ένσταση ο κ. Παγορόπουλος είπε πως το δικαστήριο ή θα παρανομήσει, απορρίπτοντας την ένσταση ή θα πρέπει να αφήσει τον πρώην υπουργό να φύγει. Ο κ. Γκαρίπης σχολιάζοντας τη θέση του συναδέλφου του, είπε αναφερόμενος στον πρώην υπουργό: «Τι να κάνει να φύγει; Να κάτσει εδώ να δικαστεί… να λάμψει η αλήθεια».

Ο πρώην υπουργός, εκνευρισμένος, αφού «απάντησε» στον ίδιο τον κ. Γκαρίπη αποκαλώντας τον «πρακτοράκι» και «γελοίο», συνέχισε αναφερόμενος και στον απόντα εξάδελφό του: «Είναι συκοφάντης, μετατοπίζει τις ευθύνες αλλού. Δεν υπάρχει τσίπα εδώ για ορισμένους».

Η απόφαση του δικαστηρίου επί της ενστάσεως αναμένεται να ανακοινωθεί στην επόμενη συνεδρίαση, την ερχόμενη Τρίτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή