Λήξη συναγερμού για τον ναυτικό

Λήξη συναγερμού για τον ναυτικό

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα επίπεδα ετοιμότητας της χώρας μας ως προς την αντιμετώπιση ενδεχόμενου ύποπτου κρούσματος του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα έθεσε σε δοκιμασία η χθεσινοβραδινή άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά εμπορικού πλοίου ελληνικών συμφερόντων με πρόσφατο ταξίδι στη Γουινέα, μέλος του πληρώματος του οποίου εμφάνισε πυρετό.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ανακοίνωση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το περιστατικό αυτό δεν εμπίπτει στον ορισμό ύποπτου κρούσματος για τον ιό Εμπολα, ωστόσο κλιμάκιο γιατρών επισκέφθηκε το πλοίο προκειμένου να εξετάσει τον ασθενή. Ο «συναγερμός» ήχησε τα ξημερώματα της Δευτέρας, όταν δηλώθηκε εμπύρετο περιστατικό μεταξύ των μελών του πληρώματος εμπορικού πλοίου ελληνικών συμφερόντων το οποίο απέπλευσε στις 3 Νοεμβρίου από το Κόνακρι της Γουινέας. Ο Φιλιππινέζος ασθενής είχε εμφανίσει πυρετό την Πέμπτη 13 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με δήλωση του πλοιάρχου και της πλοιοκτήτριας εταιρείας, κατά τη διάρκεια παραμονής του πλοίου στο Κόνακρι, ουδείς από τα μέλη του πληρώματος αποβιβάστηκε στο λιμάνι, ενώ τα ελάχιστα άτομα των ντόπιων που επιβιβάσθηκαν είχαν υποστεί προηγουμένως διπλό κλινικό έλεγχο από γιατρό της ασφαλιστικής εταιρείας του πλοίου, καθώς και από τις λιμενικές αρχές της Γουινέας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ασθενής εμφάνισε εκτός από πυρετό και συμπτώματα που παραπέμπουν σε πιθανή ουρολοίμωξη. Ηδη από χθες, τα συμπτώματά του φαινόταν ότι υποχωρούσαν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή