Bloomberg: «Οργισμένη η τρόικα»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αδιέξοδο βρίσκονται οι συζητήσεις της ελληνικής κυβέρνησης με την τρόικα για τον τελικό γύρο μέτρων που απαιτούνται προκειμένου να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση του πακέτου στήριξης, ανέφερε σε χθεσινό του δημοσίευμα το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg.

Σύμφωνα με στελέχη που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις και τα οποία επικαλείται το Bloomberg, η ελληνική κυβέρνηση αντιστέκεται στις πιέσεις της τρόικας για πρόσθετες εξοικονομήσεις περίπου 2,5 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό του 2015. Στο πλαίσιο αυτό, το πρακτορείο κάνει λόγο για αδιέξοδο που απειλεί να αφήσει την Ελλάδα χωρίς προστασία την 1η Ιανουαρίου, οπότε λήγει και επισήμως το πρόγραμμα στήριξης. Επίσης, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η τρόικα είναι εξοργισμένη επειδή η Αθήνα δεν κατάφερε να βρει συγκεκριμένα μέτρα που θα καλύψουν το χρηματοδοτικό κενό, από τότε που οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης προειδοποίησαν, νωρίτερα αυτόν τον μήνα, για την ελλιπή πρόοδο της Ελλάδας ως προς την εκπλήρωση των υποχρεώσεών της.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στο πλαίσιο όλων των παραπάνω η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει την προθεσμία της 8ης Δεκεμβρίου (θα συνεδριάσει το Eurogroup για τελευταία φορά φέτος βάσει του υφιστάμενου προγραμματισμού) για να πετύχει συμφωνία για τα απαιτούμενα βήματα που θα «ξεκλειδώσουν» τη δόση και θα ανοίξουν τον δρόμο στις συζητήσεις για τη μετά Μνημόνιο εποχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή