Σε 45 λεπτά έκλεισε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

Σε 45 λεπτά έκλεισε το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε λιγότερο από μία ώρα καλύφθηκαν από τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα οι 2.500 θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης από τον ΟΑΕΔ. Το ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για τη συμμετοχή στα συγκεκριμένα προγράμματα του Οργανισμού συνεχίστηκε και χθες, καθώς οι εναπομείνασες 2.500 κενές θέσες του παλαιού προγράμματος «Επιχορήγηση Επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ανέργων, ηλικίας 30 – 66 ετών» καλύφθηκαν σε περίπου 45 λεπτά. Εντός των επομένων ημερών αναμένεται να ξεκινήσει και το νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την επιδότηση 6.000 θέσεων εργασίας που αφορά σε ανέργους ηλικίας 18 ετών και άνω. Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέρχεται στο ποσό των 18 ευρώ, ενώ προβλέπεται και ασφάλιση για 25 μέρες τον μήνα. Η συνολική διάρκεια του προγράμματος έχει οριστεί στους δώδεκα μήνες. Οσο για τους ανέργους, αυτοί οφείλουν να διαθέτουν δελτίο ανεργίας σε ισχύ και να έχουν συμπληρώσει το τυποποιημένο έντυπο εξατομικευμένης προσέγγισης.

Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται στην ιστοσελίδα www.energo-eke.gr η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή στο πιλοτικό πρόγραμμα καταβολής ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε 13 δήμους της χώρας. Από το Σάββατο έως το μεσημέρι της Τρίτης, είχαν υποβληθεί, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, 3.000 αιτήσεις. Μάλιστα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν πλέον να καλούν και στον πενταψήφιο αριθμό 15105 προκειμένου να ενημερώνονται για το πρόγραμμα και να συνδέονται με τις υπηρεσίες των δήμων. Οι αιτήσεις πρέπει να υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.energo-eke.gr. Οι κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων ενημερώνουν τους πολίτες και τους διευκολύνουν, όταν χρειάζεται, στην υποβολή της αίτησης, για την οποία, μάλιστα, δεν απαιτούνται δικαιολογητικά παρά μόνον ο κωδικός taxisnet και ο ΑΜΚΑ. Στην περίπτωση που ζητηθούν δικαιολογητικά, ο αιτών οφείλει να τα προσκομίσει στην κοινωνική υπηρεσία του δήμου. Οπως δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου, όσοι υποβάλουν αίτηση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου και ενταχθούν στο πρόγραμμα θα λάβουν την εισοδηματική ενίσχυση αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή